Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna gözünü yeniden Türkmen gazına dikti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kiev’de bulunan Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov ile bir araya gelen Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, ülkesinin Türkmen gazının yeniden sevkiyatına ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Ukrayna Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türkmen Dışişleri Bakanı Meredov, Başbakan Nikolay Azarov tarafından kabul edildi. Azarov, kabulde yaptığı konuşmasında; “Ukrayna Türkmen gazının yeniden sevkiyatına ilgi gösteriyor. Bunun daha önceki güzergah veya Hazar-Karadeniz doğalgaz boru hattının inşa edilmesi ile de olabilir.” dedi. Ukrayna’nın yeni hattın maliyetini karşılamaya hazır olduğunu kaydeden Başbakan Azarov, söz konusu projenin Türkmen tarafının doğalgaz sevk yollarını çeşitlendirme stratejisine uygun olduğunu ve bunun hem Türkmenistan hem de Ukrayna açısından yararlı olacağını belirtti.

Azarov, Türkmen gazının tekrar sevkiyatı konusunda Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Ukrayna enerji kaynaklarını çeşitli yollarla sevkiyatı üzerinde çalışıyor. Odessa kentinde kapasitesi 20 milyon metreküp olacak şekilde doğalgaz terminali inşa etmeyi hedefliyoruz.” diye ifadeler kullandı.

Ukrayna Başbakanı ayrıca, Asya enerji kaynaklarının Avrupa’ya taşınmasında Ukrayna’nın en güvenli ve ucuz güzergah olduğunu da hatırlatarak, ülkesinin doğalgaz taşıma kapasitesinin 140 milyar metreküp olduğunu ve bunun modernizasyon çalışmalarından sonra 200 milyar metreküpe çıkartılacağını söyledi.

Türkmen Dışişleri Bakanı Meredov da, Türkmenistan ile Ukrayna’nın enerji alanında işbirliğini daha da geliştirilmesi için önemli potansiyelin bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’nın Türkmen gazını doğrudan satın alabilmesi için, Rusya’yı gaz transiti konusunda ikna etmesi gerekiyor. Ukrayna 2006 yılından itibaren Türkmen gazını Rus Gazprom aracılığıyla satın alıyor.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç Eylül ayında Türkmenistan’ı ziyaret edecek.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]