Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[FOTO GALERİ] TUİD’den Büyükelçi Mehmet Samsar’a veda yemeği

Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), görev süresi sona eren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve eşi Feruza Samsar onuruna veda yemeği verdi.

Kiev Lipskiy Malikânesi’nde verilen yemeğe, Azerbaycan Büyükelçisi Eynulla Medetli ve eşi, Pakistan Büyükelçisi Vacihat Ali Müfti ve eşi, Büyükelçi Mehmet Samsar ve elçilik mensupları, TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç, ve çok sayıda davetli katıldı.

‘VERMİŞ OLDUĞU DESTEKLERE MÜTEŞEKKİRİZ’
Yemeğin başında bir konuşma yapan Cem Murat Aytaç, Büyükelçi Samsar’a görev süresi boyunca Ukrayna Türk iş dünyasına ve Türk toplumuna verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Aytaç; “Büyükelçimiz Kiev’deki görevine başladığında TUİD olarak çok geniş katılımlı bir yemek vermişti.Bugün ise burada Ukrayna’da kolay kolay toplanması mümkün olmayan bir kitle ile kendisini uğurluyoruz.” dedi.

UKRAYNA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ TARİHİ ZİRVESİNDEDİR
Konuşmasına iki yıllık görevinin Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin siyasi ve ekonomik açısında çok yoğun olduğu bir döneme denk geldiğini belirterek başlayan Samsar, bu dönemde iki ülke liderleri arasında 3 sefer Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı yapıldığını, vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığını ayrıca 30 günlük vizesiz kalma süresinin de 60 güne çıkarıldığı ifade etti.

Samsar; “Devlet yetkililerimizin, siyasetçilerimizin karşılıklı ziyaretleri sıklaştı, hava kuvvetleri komutanımız dışında tüm komuta kadememizin Ukrayna’ya ziyaretleri oldu. Ukrayna’daki Türk şirketlerimizin sayısı ve sermayesi arttı. Burada çok sayıda Türk firmamız, işadamımız, profesyonelimiz ve öğrencimiz var.” diye konuştu.

Samsar, sözlerini “Ukrayna, Türkiye’nin iyi bir dostudur ve ilişkiler bundan sonra da güçlenerek gelişecektir, önümüzdeki dönemde Serbest Ticaret Antlaşmasını da İnşaallah en kısa zamanda imzalayacağız” diyerek sürdürdü.

KALBİMİN YARISINI UKRAYNA’DA BIRAKIYORUM
Atandığı konsolosluk işleri genel müdürlüğündeki görevinde de Ukrayna ve buradaki Türk vatandaşlarına ilgisinin devam edeceğine kaydeden Büyükelçi Samsar; “Kalbimin yarısını Ukrayna’da bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Samsar, onuruna böyle güzel bir gece organize ettiği için TUİD yönetimi ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

UKRAYNA’DAKİ TÜRKLER SAMSAR’I ÇOK SEVDİ
Geceye ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan TUİD üyesi işadamı Kadem Ergül ise Büyükelçi Samsar’ın Ukrayna’daki Türk toplumunca çok sevildiğini belirterek yeni görevinde başarılar diledi.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Burak Pehlivan ise Ukrayna’da ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir veda yemeğine tanıklık ettiğini ifade etti. Pehlivan , büyükelçilerin, uluslararası firmaların Türk yöneticilerinin Ukraynalı bürokratların, Ukrayna’daki Türk işadamlarının geceye yoğun ilgisinin olduğunu ifade etti.

Burak Pehlivan şunları söyledi; “TUİD ve şahsım adına kendilerine bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum, Büyükelçi Mehmet Samsar toplumla kurduğu sıcak ve yakın ilişkiler ile hakikaten farklı bir büyükelçi oldu.”

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]