Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği’nden, Büyükelçi Samsar’a veda ziyareti‏

Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği, ülkedeki görev süresi sona eren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar’a, veda ziyareti gerçekleştirdi.

Ukrayna Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Pehlivan, derneğin 2013 yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, derneğin kuruluş dönemiyle, Büyükelçi Samsar’ın Kiev’deki görev süresinin başlamasının aynı döneme denk geldiğini belirtti.

Faaliyetleri esnasında Büyükelçiliğin desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirten Pehlivan, Mehmet Samsar’ın Ukrayna’daki Türk vatandaşları ve dernekler ile çok sıcak bir ilgi kurduğunu ve yakın iletişim oluşturduğunun altını çizdi.

Büyükelçi’ye teşekkür eden Pehlivan, Ukrayna Türk Toplumu olarak Büyükelçi’yi özleyeceklerini ve şükranla anacaklarını ifade etti.

Denek Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Şahin ise, Ukrayna’nın içinde bulunduğu zor ekonomik koşullara rağmen, derneği ve Ukrayna’daki Beşiktaş sevgisini ellerinden geldiğince yaşattıklarını belirterek; “İki yıldır gönül verdiğimiz takımımızı bu ülkede tanıtmak için çaba gösteriyoruz, bunda da kısmen başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Büyükelçi Samsar ise dernek temsilcileriyle görüşmesine sivil toplum kuruluşlarının, çağımızda çok önemli işlevler üstlendiğini, bu anlamda yurtdışındaki derneklere de önemli görevler düştüğünü belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]