Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, muhalifleri masaya çağırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, muhalif liderleri ülkeyi krizden çıkarmak için yuvarlak masaya toplantısına çağırdı. Yanukoviç, barışçıl eylemlere müdahale edilmeyeceği konusunda da garanti verdi.

Muhalefeti; diyalog, anlayış, anlaşma ve uzlaşmaya davet eden Yanukoviç; “Ülkedeki bütün tarafların eylemleri yasalar ve Ukrayna Anayasası çerçevesinde olmalıdır.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında sıkışan ve zor bir süreçten geçen Yanukoviç, ülkesinde barış ve huzur sağlamak, vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması elinden geleni yapacağını belirtti.

Öte yandan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devam eden Euro Meydan eylemlerine gece baskını yapan kolluk kuvvetleri, protestocuların direnişini kıramayınca geri çekildi. Meydana giden bütün yolların yaya ve araç trafiğine kapatılmasına rağmen, eylemciler yeniden organize olarak polisi saf dışı bıraktı.

Eylemciler, gece boyu Kartal (Berkut) timi tarafından yıkılan ve kamu görevlileri tarafından temizlenen barikatları yeniden kurdu. Polise çağrıda bulunan eylemciler, iktidarı korumamalarını istedi. Polis meydandan geri çekilirken herhangi tatsız bir olay yaşanmadı. Eylemciler geri çekilen polise; ‘Aferin, Aferin’ sloganlarıyla eşlik etti.

Hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile Ortaklık Anlaşması sürecini askıya almasına karşı protesto gösterilerine başlayan muhalifler, cumhurbaşkanı ve hükümetin istifası, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]