Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de Lenin heykelini parçalama izdihamı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezindeki kırmızı granitten yapılan Lenin heykelini yıkan eylemciler arasında izdiham yaşandı. Milliyetçiler, ellerindeki balyozlarla heykelden hatıra parçalar aldı ve Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna duygularını anlattı.

Balyozla Lenin heykelini parçalayanlar arasındaki Volodımır Kravçuk, “Lenin’e vururken pozitif enerji ile doldum. Lenin bizim millete çok çektirdi. Vurdum, vurdum, küçük küçük parçalara ayırdım. O parçaları da aldım. Bu parçaları yakınlarıma arkadaşlarıma hediye edeceğim. Bunu bir festival olarak değerlendiriyorum. Dede Lenin satanizmin sembolüdür. Onu parçaladığım için mutluyum” dedi.

Eyleme destek vermek için Batı Ukrayna’dan gelen Vasil Bart, Lenin’i kendi milletine zulüm eden bir zalim olarak değerlendirdi. Bart, “Komünistlerin putu Lenin’i devirdik. Lenin atalarımızı sürgüne gönderdi, milyonlarca insanı açlıktan öldürdü. Batı Ukrayna’da benim gibi birçok insan Lenin’in siyaseti nedeniyle zulüm gördük. Ukrayna bağımsız tanrıya şükür bugünleri de gördük” diye konuştu.

Heykelden yaklaşık 40 kiloluk bir parçayı alarak lüks aracının bagajına koyan bir Ukraynalı ilginç görüntüler oluşturdu. Heykelin yakınındaki caddeden geçen araçlar da eylemcilere korna çalarak destek verdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]