Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna Başsavcılığı önünde yatan adam eylemi

Avrupa Birliği (AB) yanlıları ve iktidar arasında gerilimin yükseldiği Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir grup, Ukrayna Başsavcılığı Binası girişinde kar altında yatan adam eylemi yaptı.

Kiev Bölge İdari Mahkemesi, 7 Ocak 2014’e kadar Ukrayna Başsavcılığı Binası önünde her türlü gösteri ve eylemi yasaklamasına rağmen grup, mesai saatinin başlamasına yakın bina girişini yatarak kapattı. Kar yağışı ve soğuğun engel olmadığı göstericileri polis engelleme girişiminde bulunsa da başarılı olamadı.

Eylemciler karlar üzerine yatarak Başsavcılık binasını girişini tuttu. Daha sonra yaklaşık 300 kişilik bir grup, ‘yatan adam’ eylemine destek olmak için savcılık binası önüne geldi.

Yatan insanlar, başsavcılık makamından, Bağımsızlık Meydanı’nda devam eden Euro Meydan protestolarında gözaltına alınan eylemcilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Ukrayna’da devam eden protesto gösterilerinde muhalifler, Cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]