Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Alış VerişŞirket

Ünlü çikolata markası Toblerone’un helal üretime geçmesi tartışmaya yol açtı

Ürün alırken helal katkı maddeleri listesine yine de bakmanızda fayda var...

Dünyaca ünlü İsviçre çikolatası Toblerone’un helal sertifikası alması Müslüman tüketicileri memnun ederken; bazı Avrupalıların sert tepkisine neden oldu.

Duty free mağazalarının vazgeçilmezi haline gelen üçgen şekilli çikolatanın, Nisan 2018’den bu yana İslami usullere göre üretildiği açıklandı.

Söz konusu değişikliği ilk defa duyuran İsviçreli Blick gazetesi, Toblerone markasının sahibi Amerikalı Mondelez grubunun, Müslüman olmayan tüketicilerin tepkisini çekmemek için bu bilgiyi ifşa etmeme kararı aldığını aktardı.

Çikolatanın orijinal tarifine ve içeriğine dokunulmadığının altını çizen şirketin bir sözcüsü, “Sadece alkol ve domuz yağı gibi ürünleri kullanmaktan kaçındıklarını” ifade etti.

Müslümanlar bu karardan dolayı memnun olurken, bazılarında ise, “Acaba daha önceki çikolatalarda alkol ve domuz yağı mı vardı” sorusu oluştu.

Ancak özellikle Avrupalı tüketiciler, kimliklerinin gözardı edildiğini savunarak, ünlü markayı boykot etme çağrısında bulundu.

Toblerone’u boykot etme kararı aldım. Eğer tüm Fransızlar boykot ederse, kararlarından vazgeçerler

Bağımsız araştırma şirketi Grand View Research’ın Şubat 2018’de yayımladığı bir rapora göre, dünyadaki helal pazarının değeri 430 milyar dolar ve bu rakamın 2025 yılında yaklaşık 740 milyar doları bulacağı öngörülüyor.

Kaynak: EuroNews

HELAL GIDA KATKI MADDELERİ LİSTESİ LİSTEYİ KALİTELİ BİR ŞEKİLDE GÖRMEK/İNDİRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ!

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]