Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Eylemciler Kiev’in merkezine giden yolları tutuyor

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına karşı çıkan eylemciler, Kiev Belediyesi ve Ukrayna Sendikası binasının ardından turuncu devrimin yapıldığı Bağımsızlık Meydanı’nı da ele geçirdi.

Eylemciler gösterilerin yapıldığı meydanı araç trafiğine kapadı. Meydana çıkan bütün yolları meydanda kurulmak istenen dev çam ağacının malzemeleri ve ele geçirdikleri polis barikatları ile kapatan eylemciler, sivil ve polis hiçbir aracın merkeze gitmesine izin vermedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan yol kesen protestocu İvan Nikolayeviç, işi sağlama aldıklarını, yüz metre aralıkla iki bariyer kurduklarını ve polis müdahalesinden korkmadıklarını söyledi. Nikolayeviç; “Önceki günkü saldırılar bizi çok sinirlendirdi. Şimdi hazırız. İyi bir barikat kurduk. Şu anda kendi kuvvetlerimizi korumak için bütün hazırlığımız tamam. Şimdi hepimizde kask var. Ellerimizde kendimiz savunacağımız araç gereçlerimiz var. Çarpışmaya hazırız.” dedi.

Barikatlarla çember altına alınan Bağımsızlık Meydanı’nda eylemler gün boyu aralıksız devam ediyor. Gece eylemciler ya varillerde yaktıkları odunlarda ısınıyor ya da ele geçirdikleri binalarda kalıyor.

Çam ağacının dallarından yapılan bariyer ardında ise eylemciler sabaha kadar; ellerindeki balta ve kürek saplarıyla talim yaptı. Din adamlarının da destek verdiği eylemde barikat üzerinde protestocular ilahi okuyarak zaman geçirdi.

2004 yılında Eurovision’da ülkesine zafer kazandıran sanatçı Ruslana da, gece gündüz eylemcilerle birlikte. Ruslana sesi kısılmasına rağmen meydandaki platformda eylemcilerle Ukrayna Milli Marşı’nı okuyarak moral desteği veriyor.

Meclisteki üç muhalif partinin birlikte gerçekleştirdiği eylemlerde parti bayrakları yerine sadece AB ve Ukrayna bayrağı bulunuyor.

Meydanda kurulan çadırda ise eyleme destek için diğer bölgelerden gelen eylemciler kalıyor. Bazı çadırlarda ise ilk yardım için kuruldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]