Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO ve FOTO GALERİ] Büyükelçi Samsar: İlişkilerde kültür ve eğitim önemli yer tutmakta

Ukrayna’da yükseköğretime yön veren kurumlarından Dragamanova Üniversitesi’ndeki, Türk Kültür Merkezi’nin açılışına katılan Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar Büyükelçi Samsar, Türkiye-Ukrayna ilişkilerinde kültür ve eğitim önemli yer tuttuğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel konuşan Büyükelçi Samsar: “Ukrayna’nın en köklü üniversitelerinden Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi’nde Türk işadamları ve girişimcilerin katkısıyla özellikle; Uluslararası Meridyen Okulu ve Anex Tour’un katkısıyla bir Türk Kültür Merkezi açıldı. Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler her düzeyde mükemmel seviyede seyrediyor. Kültür ve eğitimin de bunun içinde önemli bir yeri var. Bugün bu açılan merkezde sadece Türk dili değil aynı zamanda Türk kültürü de öğretilecek çocuklara ve iki halkın yakınlaşması sağlanacak. Bunun önemli bir köprü olacağına inanıyorum ben. Aynı zamanda İngilizceye ilave olarak ikinci yabancı dil olarak Türkçe de okutulacak. Bu da Türkçenin bölgede yükselen gücünü gösteriyor. Bu yüzden önemli bir açılış olarak kabul ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]