Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki Azeriler, sandık başına gitti

Ukrayna’da kayıtlı Azeri seçmenler, sabah saat 08.00’den itibaren cumhurbaşkanlarını seçmek için Kiev Büyükelçiliği’nde oy vermeye başladı. Azerbaycanlı seçmenlerin seçimlere büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Listede isimleri olan gurbetçi seçmenler, pasaportlarını ibraz ederek, 10 cumhurbaşkanı adayının isminin bulunduğu bültenleri aldı. Bülten alan seçmenin sol baş parmağı özel bir mürekkeple boyandı. Seçmenler, kapalı kabinlerde işaretledikleri oy pusulalarını şeffaf sandığa atarak oy verme işlemini tamamladı.

‘ELÇİLİĞİMİZDE AZAT SEÇİM İMKANI OLUŞTURULDU’

Kiev’deki oy verme işlemlerini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli, “Bugün Ukrayna’da yaşayan bizim yüzlerce seçmenimiz, burada oylarını kullanıyorlar. Oy verme işlemleri devam ediyor. Bildiğiniz gibi adaylar içerisinde halihazırdaki cumhurbaşkanımızın yanı sıra Azerbaycan’da faaliyetteki 9 partinin de adayı var. Gördüğünüz gibi elçiliğimizde azat seçim imkanı oluşturuldu. Seçmenler gün boyunca buraya gelip oylarını seçtikleri adaya verme imkanına sahipler. Ben oy verme işlemlerinin gidişatından tamamıyla memnunum. Vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla, faallikle gelmekteler. Özellikle çeşitli Ukrayna üniversitelerindeki tahsil alan talebelerimiz, Ukrayna’da yaşayan Azerbaycanlılar gün devamında sefarete gelerek oylarını kullanabilecekler.” dedi.

‘İLK KEZ BUGÜN OY KULLANDIM’

Ukrayna’da öğrenci olan ve ülkesindeki süreci televizyondan izleyerek yakından takip eden 18 yaşındaki İsmail Azizov, kullandığı ilk oy akabinde, “İlk kez bugün oy kullandım. Çok gurur duydum. Bütün vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Ukrayna’da üniversite öğrencisi Rami Hüseyinov ise, “Oyumuzu kullandık. Milletimize hayırlı olsun. Ukrayna’daki elçiliğimiz bizi çok güzel bir şekilde karşıladı. Her şeyi ayarladı. Tam adil ve dürüst bir şekilde oy verme işlemleri devam ediyor. İnşallah seçilen cumhurbaşkanı önümüzdeki beş yıl süresince milletimize daha da güzel günler yaşatır.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]