Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Oligarhlar gaz borusunu Ruslara vermezler

Razumkov Araştırma merkezi enerji programları eksperi Volodımır Omelçenko Holos UA muhabirine verdiği demeçte, “Oligarşi grupları Ukrayna Gaz Boru Şebekesini (HTS) Belarus’a vereceklerini zannetmem” dedi.

Uzmana göre Belarus’taki tek bir kişinin yönetiminde tam anlamıyla otokratik bir devlet. Ukrayna ise yönetiminde birçok oligarşik grubun etkili olduğu sisteme sahip bir ülke.

Omelçenko, “Üstelik gruplar mı devleti yönetiyor, yoksa devlet mi oligarşik grupları yönetiyor belli değil. Ancak devletimizin menfaatlerini bu grupların menfaatleri belirliyor bu kesin” dedi.

Uzman sözlerine devamla şöyle dedi: Ukraynalı oligarkların Rus oligarhlara teslim olmak istemedikleri belli oluyor. Ucuz gaz konusunda yapılan görüşmelerde henüz mutabakat sezilmiyor.

“Rusya, en iyi ihtimalde, Ukraynalı oligarhların varsal rolüne geçmelerini istiyor. Bizim yöneticiler ve oligarhlar ise henüz ülkeyi kimin yöneteceği konusunda mücadelelerini sürdürüyorlar”.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]