Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Litsey Çernomorski’de görkemli açılış

2 Eylül Pazartesi günü, Ukrayna’daki bütün eğitim kurumları yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Odesa Bölgesi’nde son yıllarda resmi verilere göre başarı yönüyle liderliği elden bırakmayan Litsey Çernomorski (Karadeniz Koleji)’de de apayrı açılış coşkusu ve heyecanı yaşandı.

Odesa’da Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce tarafından açılan Karadeniz Lisesi’nde Perviy Zvonok (İlk Zil) adı verilen görkemli açılış programına ögrenci ve velilerin yanısıra Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ile Bayan Feruze Samsar, Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Nur Sagman da katıldı.

Programa ayrı bir renk ve güzellik katan Türkiye’nin Ukrayna’daki resmi temsilcileri, bizzat Okulun Kurucusu Lokman Karasu ve yeni Müdürü Ümit Karagözlü tarafından hoşamedi ile karşılanırken, programda tercümana ihtiyaç duymadan Rusça konuşma yapan Mehmet Samsar, Ukraynalı öğrenci ve velilerin büyük beğenisini kazandı.

Şarkı ve farklı performanslarıyla programa katılan öğrenciler  de misafirlerden tam not aldı.

Kahvaltı esnasında 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrenciler bir gösteri yaptı. Öğrencilerin performansına beğenen misafirler, bu anlamlı ziyaretin sonunda okul idarecilerine teşekkür ederek okulu çok beğendiklerini ifade etti.

Aynı şekilde, okul idarecileri de okulun 14. eğitim-öğretim yılı açılış programında böylesine kıymetli misafirleri ağırlamaktan son derece memnun ve mesrur olduklarını belirtti. Açılış merasimi davetliler ile okul yetkililerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]