Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırım’daki üç asırlık Orta Cami yeniden ibadete açıldı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Bahçesaray Şehri’ndeki iki kardeş han tarafından yaklaşık 3 asır önce inşa edilen Orta Cami uzun bir aradan sonra restore edilerek ibadete açıldı.

Orta Cami’nin açılış merasimine Kırım Müftülüğü, Kırım Tatar Milli Meclisi mensupları, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkilileri, Türkiye’den gelen davetlilerin yanı sıra çok sayıda Kırım Tatarı katıldı.

Restorasyon masrafları Hacı Enver Ümerov ve oğulları Aslan ile Rüstem tarafından karşılanan Orta Cami’nin yeniden ibadete açılmasında, Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev’in katkılarının çok olduğu bildirildi.

Sovyetler birliğinin kurulmasıyla ezanın sustuğu mabet, uzun süre sinema ve benzeri kültürel faaliyetler için kullanıldı.   

Ukrayna’nın bağımsızlığından sonra kaderine terk edilen kutsal mekân daha sonra asıl hüviyetine kavuştu.

Yeniden cemaati ile buluşan Orta Cami, Osmanlı ve Fransa mimarisinin müşterek izlerini taşıyor.

Orta Cami’nin 17’inci yüzyılın başlarında Kırım Hanları; İkinci Mengli Giray ve İkinci Selamet Giray döneminde tamamlanarak hizmete girdiği belirtiliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]