Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uluslararası medya katliamı böyle gördü

Mısır’da yaşanan katliam, uluslararası medyada da yankı buldu. En dikkat dikkat çeken tepki, Amerika’da yayın yapan The Huffington Post’un “Herkesin hakkında konuştuğu demokrasi bu mu?” şeklindeki ifadesi oldu.

The Huffington Post: “Mısır askeri Mursi taraftarlarını çevreledi… Onlarca kişi öldürüldü… Lider politikacılardan birinin kızı öldürüldü… İki gazeteci öldü… Herkesin hakkında konuştuğu demokrasi bu mu?” şeklinde bir manşet ile okuyucularına ulaştı.

CNN International: “Çadır kampları ölümcül savaş alanına döndü, bu Mısır için sadece başlangıç” ifadeleri ile olanları anlattı. Site yaşananları, “Dumanlar, silah sesleri ve ağıt” şeklinde bir manşet ile gördü. Gezi olayları esnasında kesintisiz canlı yayınlarını sürdüren CNN International, aynı ilgiyi Mısır’daki katliama göstermedi.

BBC: Gezi Parkı eylemlerinde olaylarla yakından ilgilenen bir diğer basın kuruluşu BBC, “Mısır, olağanüstü hâl ilan etti” şeklinde bir manşet attı.

The Washington Post: Yaşanan katliamı “Mısır güçleri Mursi yanlılarının kamplarına baskın yaptı” şeklinde gördü. Gazete, yaşananlara dair çok fazla ayrıntıya yer vermedi.

Sky News: “Sky News kameramanı Mısır’da öldürüldü” şeklinde bir manşet ile okuyucularına ulaştı. Site, “katliam” ifadesini kullandı.

Foxnews.com: “Mısır güvenlik güçleri, Mursi yanlılarının kamplarını bastı. Şiddet tüm ülkeyi sardı, yaklaşık 100 ölü” ifadelerini kullandı. Sitede çok fazla ayrıntı yer almadı.

El Cezire: “Mısır, olağanüstü hâl ilan etti.” Diğer birçok internet sitesi ve gazete ile aynı ifadeyi manşet için uygun gören El Cezire, alt başlıklarda yaşanan olayların ayrıntılarına da yer verdi. Site, yaşanan olayları iki grup arasındaki ‘çatışma’ şeklinde gördü.

The Guardian: “Mısır güvenlik güçleri Kahire’deki alanları temizledi” ve “Mısır’da olağanüstü hâl ilan edildi” dedi.

The Telegraph: “Mısır güçleri Mursi yanlılarını püskürttü” şeklinde bir ifade kullandı. Sitede yer alan haberlerin birçoğu öldürülen kameraman Mick Deane ile ilgiliydi.

İran Haber Ajansı IRNA: “Mısırlı güvenlik güçleri, Mursi yanlılarına müdahale etti” dedi. 500’den fazla kişinin öldüğünü ve binlerce kişinin de yaralandığını belirten ajans, medyandaki çadırların yakıldığını belirtti.

İran basınında geniş yankı bulan Mısır’daki katliam, İran yetkililerince de kınandı.

Fransız basını da olaya büyük ilgi gösterdi.

Le Monde, sabah saatlerinde verdiği haberlerde ‘katliam’ kelimesine vurgu yaptı. Müdahaleleri ‘kanlı tahliye’ şeklinde nitelendirdi.

Bir diğer Fransız gazete Le Figaro, uluslararası basındaki birçok gazete gibi “Güvenlik güçleri göstericileri meydandan çıkardı.” dedi.

Liberation gazetesi de polisin Mursi yanlılarına kanlı müdahalesini ön plana çıkarttı.

ZAMAN.COM.TR

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]