Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Sevgi çocukları, Başkan Schulz himayesinde Avrupa Parlamentosu’nu renklendirdi

İki yıldır Türkiye’de gerçekleştirilemeyen Uluslararası Dil ve Kültür Olimpiyatları’na, Avrupa Parlamentosu da kapılarını açtı. 13. Dil ve Kültür Festivali çerçevesinde ilk defa Avrupa Parlamentosu’nda özel bir gösteri gerçekleştirildi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un himayesinde yapılan gösteriye Avrupalı Liberaller’in lideri Sir Graham Watson, İrlanda’nın eski AB Bakanı Dick Roche, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok’un yanı sıra çok sayıda AP milletvekili ve bürokratı katıldı. Cumartesi günü yapılacak muhteşem Brüksel gala gösterisi ise Belçika’da Fransızca yayın yapan kültür kanalından canlı yayınlanacak.

AP Almanya milletvekili İsmail Ertuğ’un evsahipliğinde gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını Alman Sosyalist milletvekili Gabriele Preuss yaptı. Gösteriye katılan çocuklara “Çok kültürlülüğün hayata geçirilmesinin anahtarı sizsiniz” diyen Preuss, gençlerin programın merkezinde olmasından büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.

AP’deki ziyarete Ukrayna’yı temsilen, Uluslararası Meridyen Okulu Öğrencisi Anna Trinçer katıldı. ABD, Bosna-Hersek, Endonezya, Filipinler, Fransa, Madagaskar, Paraguay ve Romanya’dan 20 öğrencinin katıldığı gösteri öncesi AP’nin en büyük ikinci grubu Sosyalistlerin lideri Gianni Pitella ve Yeşiller’in lideri Rebecca Harms çocukları kabulünde bir müddet Ukraynalı Trinçer ile sohbet ederek çeşitli tavsiyelerde bulundu.

BU ÇOCUKLAR TÜM DÜNYAYA DAHA İYİ BİR DEMOKRASİ GETİRECEK

Öğrencilerle yakından ilgilenen Harms, “Bu genç yıldızların dünyaya daha iyi ve daha fazla demokrası getireceğine inanıyorum” dedi. Harms, tek tek tanıştığı genç yeteneklerin hepsinin gelecekte çok iyi yerlerde olacağını söyledi.

Öğrencileri makamında kabul eden Gianni Pitella ise gençlere çeşitliliği sevmeleri ve barışın sembolü müziği bırakmamaları tavsiyesinde bulundu. İki öğrencinin canlı performansını da dinleyen Pitella hiçbir kültürün diğerine üstünlüğü olmadığını, her kültürün dünyadaki bütün kültürlerin bir parçası olduğunu ve öğrencilerden bunu unutmamalarını rica etti.

Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Kathleen Van Brempt, AP Uluslararası Ticaret Komisyonu Başkanı Bernd Lange, AP Güvenlik ve Savunma Alt Komitesi Başkan Yardımcısı Afzal Khan da programa katılanlar arasında yer aldı.

CUMARTESİ YAPILACAK MUHTEŞEM GALA, BELÇİKA TELEVİZYONUNDAN CANLI YAYINLANACAK

13. Dil ve Kültür Festivali’nin Brüksel Gala programı ise cumartesi günü gerçekleştirilecek. Forest National’da 350 dünya çocuğu, Dünyanın Renkleri’nin kapanış programında sahne alırken, bu muhteşem gösteri Belçika’nın Fransızca kültür kanalı La Trois’dan canlı yayınlanacak. Belçika Türk Dostluk Derneği’nin (BELTUD) partnerliğinde gerçekleşecek bu program da Avrupa Parlamentosu himayesi altında organize edildi.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, La Trois televizyonunun yanı sıra STV, Irmak TV, Mehtap TV, Europe MC kanallarından da izlenebilecek. Etkinlikle ilgili paylaşımlarda #ColorsoftheWorld ve #IFLCBrussels hashtagleri kullanılacak.

BRÜKSEL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]