Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile Ukrayna arasında ‘tatlı’ kriz

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketicileri Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Ukrayna’nın “Roshen” markalı çikolatasının ülkeye girişini yasakladı.

Rospotrebnadzor, Ukrayna’nın ürettiği ve Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracatı yapılan Roshen marka çikolatanın standartlara uygun olmadığı , kalitesinin düşük ve sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle ülkeye girişini yasakladı. Rospotrebnadzor bu sonuca yaptığı incelemeler doğrultusunda vardığını açıklarken, kararın iki ülke ilişkilerine nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Öte yandan üretici firma henüz Rospotrebnadzor’dan konuyla ilgili bir yazının kendilerine ulaşmadığını açıkladı. Üretici firmaya göre incelenmek üzere alınan örnekler doğru seçilmedi ve bu yüzden ilgili raporun kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) konuyla ilgili kendilerine henüz bir yazının ulaşmadığını ve bu yüzden Roshen marka çikolatanın girişini engellemeyeceklerini duyurdu.

Rospotrebnadzor, daha önce Ukrayna peynirinin ülkeye girişini de yasaklamıştı.

ABDURRAHMAN KAMBUROĞLU | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]