Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Karadeniz’in iki büyük ordusu gövde gösterisi yaptı

Karadeniz havzasının iki büyük ülkesi Rusya Federasyonu ve Ukrayna, birlikte kutlamaya başladığı Deniz Kuvvetleri Gününde donanmalarıyla gövde gösterisi yaptı.

Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki Sivastopol Şehri (Kırım), açıklarında iki ordunun deniz kuvvetleriyle gerçekleştirdikleri savaş eğitimi, bireysel unsurların manevra kabiliyetleri ve gösterisini, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin birlikte izledi.

Putin ve Yanukoviç, orduların deniz kuvvetleri komutanları görüştükten sonra platformdaki yerlerini aldı. Donanmaların gösterisini izlemek için çok sayıda vatandaş da Karadeniz kıyılarına akın etti. Ukrayna ve Rusya bayraklı savaş gemilerinin gelişiyle başlayan gösteri, deniz altı geçişleriyle devam etti.

Havai fişek ve tiyatro gösteriyle renklenen etkinlikte, eski gemilerle tarihteki Kiev Rusya’sının ordusu canlandırıldı.

Deniz kuvvetleri geçişinde dalgıç askerler, savaş gemilerinin torpido atışları, roket atar gemiler, SAS komandoları, komandoların silahlı gösterileri, zırhlı araçlarla kara çıkartması ve su üstünde ilerleyen zırhlı araçlar ilginç görüntüler oluşturdu.

İki ülkenin Deniz Kuvvetleri komutanları tarafından müşterek yönetilen gösteriye, Ukrayna tarafından 20 gemi, Rusya’nın Karadeniz filosundan ise 50 gemi iştirak etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]