Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Medvedev, Ukrayna temaslarına başladı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, iki günlük resmi Kiev temaslarına başladı.

 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı önünde düzenlenen resmi karşılama töreni öncesinde yağan şiddetli yağmur, basın mensuplarına zor anlar yaşattı. Karşılama töreninin ardından Medvedev ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç karşılıklı olarak protokol ile tokalaştı.

Töreni olumsuz etkileyen şiddetli yağmur günün esprisi oldu. Medvedev yağmuru işaret ederek, “Ukrayna ile Rusya ilişkilerinin bereketi olur. Geçmişte yaşanan kötü ilişkileri silip süpürür” dedi. Rusya lideri, Dmitri Medvedev Kiev’i özlediğini ifade etti.

Viktor Yanukoviç ile Medvedev daha sonra basına kapalı olarak baş başa bir süre görüştü.

Son dönemde yedi kez bir araya gelen Medvedev ile Yanukoviç’in görüşmesinin ana gündemini; ekonomik kriz, enerji alanında işbirliği, havacılık sanayisi alanında işbirliği ve Kırgızistan’daki gelişmeler oluşturuyor.

Kiev ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Medvedev, Ukrayna ile Rusya arasında gelişen ilişkilerin, Kiev’in Avrupa Birliği (AB) yolundaki çalışmalarını engellemeye yönelik olmadığını söylemişti.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]