Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Sovyetlerin silah mirasını ABD’ye satıyor

Ukrayna, Sovyetler Birliği’nden, kalan silah mirasının satışına devam ediyor.

Ukrayna Devlet İhracat Kontrol Servisi tarafından hazırlanan rapora göre Ukrayna’nın yurt dışına sattığı silahın en büyük alıcıları; ABD, Almanya, Sudan, Çad ve Kanada oldu.

Ukrayna’nın silah ihracatı yaptığı ülkeler listesinde; 99 Т-72 tankı alan Etiyopya, 66 asker taşıyıcı zırhlı BTR-3Е1 alan Tayland, 48 adet asker taşıyıcı zırhlı BTR-4 ile 11 BTR-80 satın alan Irak da bulunuyor.

Uzmanlar bağımsız Ukrayna’da tasarlanmış ve imal edilmiş silahların, ülkenin silah ihracatının yüzde 20’sine bile tekabül etmediğini belirtiyor. Rapora göre Ukrayna’nın hâlihazırdaki silah ihracatının büyük kısmını eski Sovyetler Birliği’nden kalan silah mirasının satışından oluşuyor.

UKRAYNA YENİLENMEZSE SİLAH PAZARINI KAYBEDECEK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Anatoliy Kinah: “Bizler savunma alanında hala eski Sovyetlerden kalan servis ve yedek parça mirasıyla ayakta kalıyoruz. Ümit ediyoruz ki, şimdi uygulanmakta olan ekipman ve silah gelişimine ilişkin devlet programı, askeri-endüstriyel tesisleri ayakta tutacak. Bu sayede silahlı kuvvetlerimizi modern silahlarla donatırız. Ama tabi ki bunların hayata geçmesi için bütçede değişiklere gidilmesi lazım. Böylece savunmaya ayrılan bütçenin yüzde 30’u araştırma ve geliştirmeye ayrılmalı. Şu anda bu amaca savunma bütçesinin sadece yüzde 10-15’i harcanıyor. Gelişim ve yenilenme olmazsa zamanla dünya silah pazarında konumumuz kaybederiz.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]