Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin ve eşi Lyudmila boşandıklarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve eşi Lyudmila Putina evliliklerinin sona erdiğini açıkladı. Bir basın mensubunun boşandıkları iddialarını sorması üzerine Lyudmila Putina, “Evet, bunun modern bir boşanma olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Uzun süredir birlikte görülmeyen Putin ve eşi Lyudmila, Kremlin Sarayı’nda Mayıs 2012’den bu yana ilk kez birlikte görüldü. Putin ve eşi Victor Hugo’nun romanı ‘Notre Dame de Paris’ uyarlanan “La Esmaralda” balesini izledi.

Eşinin kameraların karşısına çıkmaması sağlık ve evlilikle ilgili söylentilerin artmasına neden olmuştu.

Akşamüzeri bale gösterisini izleyen Putin ve eşi Rossiya-24’e özel açıklamada bulundu. Basın mensubunun boşandıkları iddialarını sorması üzerine Lyudmila, “Evet, biz bunun modern bir boşanma olduğunu söyleyebiliriz.” cevabını verdi.

Putin de yaptığı değerlendirmede, “Bu bizim ortak kararımızdı, evliliğimizi sona erdirdik.” ifadelerini kullandı.

Putin’in eşi Lyudmila, “Biz birbirimizi neredeyse hiç görmüyoruz. Herkesin kendi yaşamı var… Halkın önünde olmayı sevmiyorum. Kendimi öne çıkaramıyorum. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlarla çok sık görüşüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Putin çocukları ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, onların Rusya’da eğitim aldıklarını ve Rusya’da yaşamaya devam edeceklerini belirtti.

Lyudmila Putina da konuşmasında, “Bizler çok sıkı arkadaş kalacağız. Vladimir Vladimiroviç’e (Putin) hâlâ verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

30 YILLIK EVLİLİK BİTTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun kariyeri boyunca ilk kez özel yaşamı ile ilgili kamera önünde açıklamada bulundu. Devlet haber ajanslarının tamamında Putin ve eşi Lyudmila’nın birlikte boşandıklarını açıklamaları yer aldı.

Bugün sabah saatlerinde Kremlin’de yapılan toplantıda Putin’in tüm fotograflarında yer alan parmağındaki yüzüğünün olmaması dikkat çekti.

Rossiya 24 kanalı muhabiri, sorularına bale ile ilgili değerlendirmelerini sorarak başladı. Sonrasında boşanma kararı ile ilgili söylentilere geldi. Putin çok sakin bir şekilde cevaplarken, Lyudmila’nın kısmen stresli olması dikkatlerden kaçmadı.

Putin eşi Lyudmila ile 30 yıl önce 28 Temmuz 1983’te evlenmişlerdi. Kaliningrad’da lise okuyan Lyudmila, St. Petersburg’da Leningrad Devlet Üniversitesi roman filoloji bölümünden 1986’da mezun oldu. Putinlerin, Mariya ve Katerina isimlerinde iki kızları bulunuyor.

Kremlin’e oturmasının ardından kızlarını ve aile yaşamını kamuoyunun önüne taşımamaya dikkat gösteren Putin, sıklıkla dile getirilen söylentileri de birlikte boşanma kararını açıklayarak sonuçlandırmış oldu.

Putin bir çok etkinlikte eşi ile birlikte görülmezken, son olarak Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde Paskalya ayinine eşi yerine Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’le katılmıştı.

Putin vatandaşların canlı yayında mutlu olup olmadığı ile ilgili sorularını cevaplarken de, “Bu filozofik bir soru. Ben Rusya Federasyonu halklarının başkanI olarak bana güvenmelerinden memnunum. Bu benim yaşamım. Ancak mutlu olmak için bu yeterli mi, bilmiyorum…” şeklinde cevaplamıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]