Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[VİDEO VE FOTO GALERİ] TUİD, Doğu Dilleri Olimpiyatları finalistlerine ‘Gala Yemeği’ verdi

Doğu Dilleri Olimpiyatlarına Türkçe dalında katılan öğrencilere Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) tarafından verilen Gala Yemeği Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve eşleri Feruze Samsar’ın teşrifleriyle Mangal Restoran’da gerçekleşti.

Yemeğe ayrıca TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç başta olmak üzere TUİD yönetim kurulu üyeleri, T.C. Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, Kiev Büyükelçiliği Birinci Kâtip Yasemin İpek Öztürk, Kiev Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Fatih Öztürk, THY Kiev Genel Müdürü Hakan Yılmaz’ın yanı sıra ile Türk işadamları ve finale kalan öğrenciler katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Mehmet Samsar, işadamlarını kültürel, sanatsal faaliyetlere gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı tebrik ederken, öğrencilerin bugün dünyada özellikle bu coğrafyada önemli bir dil olan Türkçeye göstermiş oldukları alakayı takdir ettiğini belirtti.

Büyükelçi Samsar, gelişen Ukrayna, Türkiye ticari ve ekonomik ilişkilerinin Türkçe bilen Ukraynalıların için önemli bir iş potansiyeli oluşturduğunun da altını çizdi.

Doğu Dilleri Olimpiyatları Genel Koordinatörü ve Kiev Milli Dil Üniversitesi Öğretim Üyesi Nevzat Kayabaş ise, bugünkü TUİD yönetiminin, TUİD tarihinin en başarılı yönetim kurulu olduğunu ve Doğu Dilleri Olimpiyatları’nı en güzel biçimde desteklediğinin altını çizdi.

TUİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Murat Aytaç ise, katılımcılardan isteyen her öğrenciye Türk şirketlerinde staj veya yarı zamanlı çalışma olanağı vereceklerini ifade ederken, dereceye giren öğrencilere ise TUİD üyesi işadamları olarak iş garantisi verdiklerini belirtti.

Gecede, öğrenciler Türkçe şarkılar söylerken, Türkçe şiir dinletisi de yapıldı. Geceye katılan tüm öğrencilere 13 Nisan’da, Palats Ukrayna’da gerçekleşecek Anadolu Ateşi Troy gösterisi için TUİD tarafından bilet armağan edildi.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | KİEV – www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]