Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cemil Çiçek, Ukrayna temaslarına Yanukoviç ile görüşerek başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ukrayna’ya resmi ziyarette bulunuyor.

Beraberinde 4 siyasi partiden milletvekilleriyle birlikte Ukrayna’ya resmi ziyarette bulunan Cemil Çiçek, ilk olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüştü.

Viktor Yanukoviç, konuşmasının başında Cemil Çiçek’in Ukrayna ziyaretinin önemine işaret etti. Türkiye ile Ukrayna arasında yapıcı ve güvenilir ilişkilerinin giderek derinleştiğini söyleyen Yanukoviç: “Memnuniyetle ifade ediyorum ki, ilişkilerimiz artık yüksek düzeyde stratejik ilişki seviyesine yükselmiş oldu.” dedi.

Davetine icabetle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu sene Ukrayna’ya geleceğini ifade eden Yanukoviç, kendisinin de Türkiye’deki Ukrayna-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısına katılacağını bildirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene Kiev ziyaretinde yapılan görüşmelerin faydalı geçtiğini belirten Cemil Çiçek ise, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin stratejik işbirliği düzeyine çıkarılmasının önemini ifade etti.

Çiçek’in yarın Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Rıbak ve Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ile görüşmesi bekleniyor. İki parlamento arasında işbirliği protokolü imzalanması planlanıyor.

Çiçek, Kiev’deki temaslarının ardından beraberindeki heyet ile birlikte 6 Nisan’da Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne hareket edecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]