Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Vahid Halilhodzic: Zor bir karşılaşma olacak

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Metalist Harkiv maçının zor bir karşılaşma olacağını söyledi.

Vahid Halilhodzic, Ukrayna’nın batısındaki Lviv şehrindeki Arena Lviv Stadı’nda gerçekleştirdiği antrenman sonrası Gineli futbolcu Kevin Constant ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında takım ile birlikte stattan ayrılacağı gerekçesiyle, ilk açıklamaları Kevin Constant yaptı.

Maçın önemine vurgu yapan Gineli oyuncu Constant, “Avrupa Ligi’nin çok önemli bir maçı. Bu yarışa çok iyi girmemiz lazım. Bu müsabaka için çok iyi hazırlandık. Bu maçtan galip çıkmak için elimizden geleni yarın akşam sergileyeceğiz.” dedi.

Bir gazetecinin, “Beraberlik sizin için nasıl bir sonuç olur?” sorusu üzerine Constant, “Biz buraya tabii ki kazanmak için geldik. Burada puan kaybetmemenin önemli olduğunu biliyoruz. Tekrar söylüyorum biz hazırlıklarımızı galip gelmek için yaptık.” şeklinde konuştu.

Metalist Harkiv’i çok iyi analiz ettiklerine dikkat çeken Constant, “Çalışmalarımızı ona göre ilerlettik. Kendi gücümüzün farkındayız. Metalist’in ne yapacağının farkındayız. Bu saatten sonra yarını bekleyip de görmek gerekir.” dedikten sonra salondan ayrıldı.

Vahid Halilhodzic ise UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk haftasında, Metalist Harkiv ile yapacakları maçın zor geçeceğini söyledi.

Grubu ilk iki sırada bitirmek istediklerini ifade eden, Boşnak çalıştırıcı Halilhodzic, “Bildiğiniz gibi, bizim gruptaki ilk maçımız. Metalist’i takımını çok iyi inceleme fırsatımız oldu. Çok iyi bir takım, geçen sene, Ukrayna ligini üçüncü sırada bitirdiklerini biliyorum. Avrupa Ligi’nde grubu ilk iki sırada bitirmek için arzuluyuz, istekliyiz. Tabii ki bu yarışmaya deplasmanda güzel bir galibiyetle başlamak bizim için zevkli olur.” dedi.

Maçın favori takımına ilişkin soruyu Halilhodzic, “Trabzonspor, Avrupa kulvarında henüz tam olarak kendini ispatlamış değil. Trabzonspor’un bu saatte favori olduğunu ilan etmemiz için henüz erken. Bizim gibi büyük bir takımın deplasmanda kazanması kolay olmayabiliyor. Bu tarz maçlarda istikrarlı ve kararlı olmanız gerekiyor. İyi bir netice almanız gerekiyor.” şeklinde cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, “Bordo mavili takımın 4 resmi maçında hiç gol yememesinin kaleci Onur Recep Kıvrak’ın performansından mı, yoksa Halilhodzic’in taktiğinden mi kaynaklandı?” sorusuna ise Halilhodzic, “Tabii ki ben maçlarımı hazırladığım zaman taktiklerimi çok isabetli seçerim ve oyuncularıma ona göre uygulattırırım. Tabii ki oyuncumuz Onur çok iyi maçlar çıkarıyor ama bunu sadece, Onur ile kısıtlayamazsınız. Biz takım olarak çok iyi mücadele ediyoruz ve bütün oyuncular hücumdan defansa kadar hep birbirlerine yardımcı oluyorlar.” şeklinde cevap verdi.

Yabancı sorulara ilişkin Halilhodzic, yedi oyuncu getirmesine rağmen maçın ilk dakikasında hepsini oynatacağı manasına gelmediğini belirtti.

Halilhodzic, diğer takım ve konulara ilişkin soruları ise cevaplamayacağını söyledi.

Ukraynalı gazetecilerin şehri beğenip beğenmediğini sorması üzerine Halilhodzic, takımla birlikte Lviv’deki tarihi binaları ve müzeleri gezmek istediğini söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | LVİV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]