Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[İDDİANAMELER] Çam deviren ‘Acemi Elçi’ haddini bilmeli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye sert tepki gösterdi. Çelik, bir diplomatın bir ülkenin iç işleriyle ilgili, yargı sistemiyle ilgili ahkâm kesemeyeceğini söyledi.

Twitter’dan açıklama yapan Çelik, Ricciardone’nin Türkiye’de göreve başladığında Başbakan Erdoğan’ın da kendisine ‘acemi büyükelçi’ dediğini hatırlatarak, “Bu geçen süre içinde Sayın Ricciardone haddini bilmeyi öğrenememiş. Umarız ki bu, devirdiği son çam olur.” dedi. Ricciardone, önceki gün gazetelerin Ankara temsilcilerine Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarından tutuklu bulunanların suçlarının belli olmadığını ileri sürmüştü.

MUSA TAŞPINAR | ANKARA – СİHAN

[EDİTÖRÜN NOTU]

UkraynaHaber.com olarak Ergenekon ve Balyoz davasının iddianamelerini derledik… Bu sayede hem tutuklu hem de dışarıdaki ergenekonla ilgililer hatta neden tutuklu olduğunu bilmeyenler savcıların hazırladığı iddianameleri okur söz konusu şahıslar neden tutuklanmış anlarlar… Ayrıca Ukrayna kanunlarında olduğu gibi bizce zanlılar da iddianameyi okumalı böylece haberimiz yok diyemezler…

 

ERGENEKON 1. İDDİANAME BÖLÜMLERİ:

Ergenekon İddianamesi 1-400 | indir
Ergenekon İddianamesi 401-800 | indir
Ergenekon İddianamesi 801-1200 | indir
Ergenekon İddianamesi 1201-1600 | indir
Ergenekon İddianamesi 1601-2000 | indir
Ergenekon İddianamesi 2001-2400 | indir

Ergenekon İddianamesi 2401-2455 | indir

2. Ergenekon İddianamesi
indir
3. Ergenekon İddianamesi

 

İddianamenin tamamı için tıklayınız. (1457 sayfa, 292 mb büyüklüğündedir)

İddianamenin indeksi için tıklayınız. (50 sayfalık dizi pusulasını içermektedir)

 

Parça halinde indirmek için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz:

Sayfa: 1-150

Sayfa: 151-300

Sayfa: 301-450

Sayfa: 451-600

Sayfa: 601-750

Sayfa: 751-900

Sayfa: 901-1050

Sayfa: 1051-1200

Sayfa: 1201-1350

Sayfa: 1350-1457

Ergenekon 4. İddianamesi – Poyrazköy İddianamesi | indir

5. İddianame Amirallere Suikast | indir

Darbe Günlükleri Tam Metni | indir

Ergenekon 6. İddianamesi – Kafes İddianamesi

 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kafes Eylem Planı”yla alakalı 65 sayfalık iddianeme ve 6 klasör ek üzerindeki incelemeleri tamamlandı ve 3’ü tutuklu 33 sanığın bulunduğu iddianameyi kabul etti

Kafes İddianamesini okumak için tıklayınız.

Balyoz İddianamesi Tam Metni

”Balyoz Planı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucu eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 196 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi (20 Temmuz 2010).

Alınan bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ergül, Süleyman Pehlivan, Ali Haydar ve Murat Yönder tarafından hazırlanan 968 sayfalık iddianame ile 183 klasörden oluşan ekleri üzerindeki incelemesini tamamladı. Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi. İddianamedeki 196 şüpheli arasında birinci sırada, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, ikinci sırada eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, üçüncü sırada eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve dördüncü sırada eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun yer alıyor.

”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasında tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek de şüpheliler arasında bulunuyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine başkanlık yapan üye hakim Davut Bedir, mahkemenin diğer üyeleriyle birlikte iddianamenin oy birliğiyle kabul edildiğini, ancak henüz tensip zaptı düzenlenmediği için duruşma günü ve diğer hususların belli olmadığını bildirdi. Bedir, en kısa sürede tensip zaptını da düzenleyeceklerini ifade etti.

”Balyoz Planı” iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede, ”Balyoz” yapılanmasının, askeri bir müdahale için öncelikle ülkeyi günden güne kaos ve kargaşa ortamına çekerek ortamı şekillendirmeyi planladığı, bu amaçla ”Oraj”, ”Suga”, ”Çarşaf” ve ”Sakal” eylem planlarının hazırlandığı öne sürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ”Sonuç, değerlendirme ve talepler” bölümünde, bu plan kapsamında hazırlandığı anlaşılan belgeler, planın denenip müzakere edildiği plan seminerine ait ses kayıtlarının çözümleri anlatılan deliller ışığında bir bütün olarak incelendiğinde, ”Balyoz Sıkıyönetim Komutanlığı” isimli yapılanmanın nihai amacının, devlet kontrolünü ele geçirmek olduğu belirtildi.

indir

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]