Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte: Ukraynalı ve Türk üniversite öğrencilerin dine bakışı!

Ukrayna’nın Milli İlim Akademisi’ne bağlı olan Kiev Hukuk Üniversitesi bünyesinde Aziz Nestor Vakanuvis adında bir kilise inşa edilecek.

Kiev Belediyesi resmi sitesinde yapılan açıklamada, 25 Mayıs’ta yapılan törenle mabedin temel taşının kutsanması törenini Ukrayna kilisesinin Kiev Metropoliti Vladimir tarafından yapıldığı bildirildi.

Kiev Belediyesi Başkan Yardımcısı Vitaliy Juravskiy yaptığı açıklamada, mabet inşaatının 2 sene sonra biteceğini söyledi. Açıklamasında, bu mabedin inşaatı yüksek öğretim yerlerinde tapınak yerlerinin inşa edilmesinin ilk örneği olmadığına dikkat çeken Vitaliy Juravskiy daha önce de Kiev Sahne ve Sirk Sanatları Akademisi topraklarında bir kilise inşa edildiğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamasında Juravskiy; “Çok memnun edici ki, yüksek öğretim yerlerindeki öğretim üyeleri, profesörler ve örgencilerin ricaları üzerine tapınak ve kiliseler inşa edilebiliyor. Bu Ukrayna toplumundaki ruh ve ahlak dirilişinin yolunda önemli bir adımdır” dedi.

“TÜRK ÖĞRENCİLER MESCİT İSTEMEDİ”

Geçmiş yıllarda, Kiev Politeknik Üniversitesi (KPİ) yönetimin Müslüman Türk öğrencileri dikkate alarak Hazırlık Okulu bünyesinde kendi inisiyatifi ile bir sınıfı ibadete açmıştı.

O dönemde KPİ yönetimi o dönemde yaptığı açıklamada her hangi bir talep olmamasına rağmen üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 300 Türk talebeyi göz önüne alarak bunu düşündüklerini esas gayelerinin Türk öğrencilerin Cuma saatinde Kiev şehrinde ibadet zorluğu yaşamamaları ve kampusta bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtmişti.

Bir kısım Türk öğrenciler bir dönem Cuma namazlarını da eda ettikleri bu mescidin, farklı görüşteki Türk öğrencilerin yönetime yaptıkları itirazlar sonucunda kapattırıldığı iddia etti.

Türk üniversite öğrencilerinin kurduğu derneğin yetkilileri ise kapanmanın şikâyet üzerine değil ilgisizlik nedeniyle ayrılan bölümün boş kalması sonucunda gerçekleştiğini bildirdi.

Öte yandan, demokratik hak ve özgürlüklerin birçok batı ülkesinde de ileri düzeyde olduğu Ukrayna’daki üniversitelerde başörtülü öğretim görevlileri istihdam ediliyor ve başörtülü öğrencilerin de kılık ve kıyafetlerine müdahale edilmiyor.

 

YUNUS ERDOĞDU




İşte: Ukraynalı ve Türk üniversite öğrencilerin dine bakışı!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]