Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Toyota, GM’den ünvanını geri aldı

Japonya’nın önde gelen otomobil üreticisi Toyota, 2012 yılı satış rakamlarına göre ABD’nin General Motors şirketini geride bıraktı. Toyota, 9.7 milyon araç satarken GM 9.29 milyon satabildi. Bu rakamlarla Toyota, 2011’de kaybettiği dünyanın en büyük otomobil firması ünvanını bu yıl geri aldı.

İki şirketin de yüksek bir satış grafiği yakaladığı ancak Toyota’nın Camry gibi popüler modelleriyle öne çıktığı yorumları yapıldı. İki şirket, yarışta kimin birinci olacağına yönelik haberlere ilgi göstermemesine karşın ünvanın şirket çalışanları için iyi bir moral olduğuna işaret edildi.

Toyota ve GM’nin ardından 9.1 milyon adetlik satışla Volkswagen bulunuyor. General Motors, ünvanını 2008’de Japon devine kaptırmıştı. Toyota’nın 2011 yılında Japonya’daki tsunami ve deprem sebebiyle üretimde ciddi sıkıntılar yaşamasıyla ABD’li dev liderliğe tekrar dönmüştü.

TUNCAY KAYAOĞLU | TOKYO – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]