Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Elveda Katya” Rusya’da vizyona girdi

Başrollerini Kadir İnanır ve Rus sanatçı Anna Andrusenko’nun paylaştığı Elveda Katya, Rusya’da vizyona giriyor. Moskova’da 17 Ocak’ta gerçekleşecek galaya Kadir İnanır’ın yanı sıra Altın Portakal’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Andrusenko ve Caner Cindoruk katılacak.

Osman Sönmez’in yapımcılığını, Ahmet Sönmez’in de yönetmenliğini üstlendiğini film, Rusya’da vizyona girecek ilk ticari Türk filmi olacak. Filmin önümüzdeki günlerde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Filmin Rusya’da vizyona girmesini Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) değerlendiren yapımcı Sönmez, 14 aylık bir zaman diliminde filmin çekimini tamamladıklarını, evrensel ve duygu dolu bir filmle izleyicilerin karşısına çıktıklarını söyledi. Kadir İnanır’ın rahatsızlığının hemen ardından filmin başrolünde oynamayı kabul ettiğini ifade eden Sönmez, “Elveda Katya sadece bir Rus-Türk aile hikayesi değil. Evrensel bir konu. Dünyanın her köşesinde yaşanabilecek bir hikaye…” dedi.

Elveda Katya 2013 için Türkiye’den aday olarak gösterilen iki filmden biri olarak Avrupa Asya Oscar’ına da ön elemesiz olarak aday gösterildi. Mart ayında gerçekleşecek törenle ilgili değerlendirmede bulunan Sönmez, gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi.

Türkiye’de 40’dan fazla ilde vizyonda olan filmin konusunun tam bir dram olduğunu kaydeden Sönmez, izleyenlerin göz yaşlarını tutamadığını belirtiyor. Yapımcı olarak babaların çocuklarına ve özellikle de kızlarına sahip çıkmaları ve onları kucaklamaları yönünde bir mesaj vermek istediklerini kaydeden Sönmez, “Filmi izledikten sonra uzakta olan kızınızı telefonla arayıp, ‘seni seviyorum yavrum’ diyorsanız, hedefimize ulaştık demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

1980’li yılların başında Trabzon’dan Soçi’ye gelen ve orada restoranda çalışan Nadya’ya aşık olan Yunus Kaptan 20 gün kaçak aşk hayatının ardından bölgeden ayrılıyor. Kızı Katya’ya hamile olan anne ise ailesi tarafından reddediliyor ve kısa süre sonra da kanser olduğunu öğreniyor. Kızını dünyaya getirdikten 3 ay sonra hayatını kaybeden Nadya’nın geride bıraktığı iki mektup, yetimhanede büyüyen Katya’nın Trabzon’a kadar giderek babasını bulmasına vesile oluyor. Yunus Kaptan’ın kızını reddetmesi ve Katya’nın bir yılı aşkın Trabzon’da yaşadığı zor günler seyirciyi ekrana kilitliyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]