Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz: Bank Asya yoluna devam edecek

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, “Burada bir el koyma operasyonu yok, bir kısım medya çarpıtabilir. Banka yoluna devam edecek.” dedi.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz Samanyolu televizyonunda bankaya yapılan operasyona ilişkin konuştu. Ahmet Beyaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Biz 1 yıldan beri Bank Asya olarak linç kampanyasına maruz bırakılmış durumdayız. Bugün yaşanan hukuksuzluk ayrı bir serencam. Biz daha önce defaaten kamuoyu ile paylaştık. Ülkemizdeki 1 yıldır yaşanan akıl tutulmasıyla Türkiye’nin en büyük katılım bankası her gün ayrı bir hukuksuzluğa maruz kaldı. Biz 1 yıldan beri mevduat sahibinin hakkını hukukunu korumaya çalıştı. Bankasına sahip çıkmaya çalıştı. Herhalde yapılmak istenen şuydu, ‘insanlar paralarını Bank Asya’dan çeksinler. Bu bankaya parasını yatırmasın’ Ama kadirşinas insanlarımız bankasına sahip çıktı. Müşteri-banka ilişkisi dışında bu bankayı kendi bankası gibi gören insanlar var. Ve insanlar şahit oldu, ocak, şubat, ağustos ayında da altınını, evini arabasını satıp yeter ki bankamıza bir şey olmasın diye Bank Asya’ya sahip çıktılar. Bütün bu fedakârlıkları insanlar takdirle izledi.

‘İNSANLARI TEDİRGİN ETMEK İSTİYORLAR’

Maalesef bu akşam bankamıza TMSF yetkilileri geldi. TMSF yetkilileri ile birlikte çok sayıda polisle bankamız abluka altına alındı. Biz burada bankacılık yapıyoruz. Yıllardan beri insanlara 18 yıldan beri 4.5 milyon müşteriye hizmet sunuyoruz. Burada illegal bir işlem yok. Burası banka her şey kayıtlıdır. Polis ordusuyla gelmek burada bir şey oluyor havası vermek çok garip. İnsanları tedirgin etmek çok yanlıştır.

‘BANK ASYA’YA EL KOYMA SÖZ KONUSU DEĞİL’

Bugün olan bir bankaya el koymak değildir. Müşterilerimize bankacılık sektörüne şunu iletmek isterim. Burada bir el koyma hadisesi yok. Bank Asya’nın ne sermaye ne de likidite problemi var. Ortada Bank Asya’ya el konulacak bir durum söz konusu değildir. Bence bu çok önemli ve bunun altını çizmek istiyorum. Bunun müşterilerimiz tarafından da çok iyi algılanmasını istiyorum. Maalesef bir kısım medya yarın çarpıtmak isteyebilir. Bunlar haksız ve yersizdir. Bank Asya’da bir el koyma söz konusu değildir.

‘HİÇBİR HİSSEYE EL KONULMADI’

Şimdi bu karar neyi ifade ediyor peki. Neden TMSF Bank Asya’ya geldi ve yönetimine el koydu. Yönetimine el koymak şu demektir. Bizim ortaklarımızın ortaklık haklarına mülkiyet ve hisseler yine bizim ortaklarımızda. Hiç bir ortağımızın hissesine el konulmuş değil. Bu ortaklarımıza ait yönetim hakları TMSF tarafından kullanılacak. Bu ortaklarımız adına. TMSF yönetim kurulunu belirleme bizde diyerek Bank Asya’nın 9 tane yönetim kurulu üyesini buna ben dâhil görevden aldı yerine 9 tane yeni yönetim kurulu atadı. Ve yeni bir genel müdür atadı.

‘YAPILAN İŞLEMLER HUKUKEN SORUNLU’

Bu yapılan işlem hukuken tamamen sorunlu. Bunu bizim ortaklarımız dava edecekler. Bugüne kadar yapılan bunca haksız hukuksuz işlem zaten ortaklarımız dava açtı. BBDK, SPK, yalan haber yapanlara karşı hukuki süreç devam edecektir. Yarın bu haksızlığı hukuksuzluğu yapanlar bunun karşılığını göreceklerdir. Demokratik hukuk devleti içerisinde bunların neticeleneceğine inanıyoruz.

‘YAŞANANLARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Diğer bu akşam yaşanan olaylar ortaklarımız tarafından kesinlikle yargıya taşınacaktır. Haksız bir uygulama olduğunu da herkes alenen görmüş olacak. Bizim açımızdan Bank Asya’ya bir şey olmadı. Bank Asya’da şu anda bir mağduriyet yok. Benim müşterilerimizden istirhamım bir yıldır sahip çıktıkları bankalarına aynı şekilde sahip çıksın.

 

 

‘BİZ MÜŞTERİLERİMİZDEN MORAL BULDUK’

Bu banka TMSF’ye devredilmiş bir banka değil. Bu banka içi boşaltılmış hortumlanmış bir banka değil. Bank Asya yoluna devam edecek. Hiç bir mağduriyet yaşanmayacak. Kimse bir endişe duymasın. Gidip şubelerde arkadaşlarımıza destek, moral versinler. Bank Asya müşterisi bunu çok iyi bilir. Geçmiş bir yıl içinde bunu defaaten yaptı. Biz müşterilerimizden moral bulduk. Aynı şekilde müşterilerimiz sahip çıktığı müddetçe Allah’ın izni ile bu bankaya bir şey olmayacaktır. Biz buna inanıyoruz.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]