Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB, Ukrayna’ya enerji reformu için 28 milyon 140 bin Euro daha verdi

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna’nın enerji alanındaki devlet politikalarının hayata geçirilmesi için 28 milyon 140 bin Euro daha verdi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB’nin destek programı çerçevesinde, Ukrayna’ya enerji reformu için ikinci tranşın ulaştığı belirtildi.

Ukrayna’nın, AB’den gelen yardımı; enerji sektörünün geliştirilmesi, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından tespit edilen enerji tesislerinin inşaatı ve yenilenmesinde kullanacağı bildirildi.

Eylül 2008’de, AB ile Ukrayna Bakanlar Kurulu arasında “Ukrayna Enerji Stratejisinin Uygulanmasına Destek” adlı bir anlaşma imzalanmıştı. Söz konusu program çerçevesinde AB’nin, ülkeye enerji alanında reformlar yapılması için nakdi destek verilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda AB daha önce Ukrayna’ya 40 milyon Euro vermişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]