Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: Ukraynalı partnerlerimiz stratejik hata yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da yerli ve yabancılara düzenlediği yıllık basın toplantısında Türkiye’nin Mavi Akım üzerinden doğalgaz sevkiyatı kapasitesinin artırılmasından yana olduğunu; Türk dostları ile konuyu görüştüklerini söyledi.

Ukrayna’nın doğalgaz işbirliği konusunda stratejik hata yaptığına işaret eden Putin, Rusya’nın doğalgaz boru hatlarıyla ilgili son çalışmalarını anlattı. Rusya Devlet Başkanı, “Bizim Karadeniz altından Mavi Akım diye adlandırılan hattımız faaliyet gösteriyor. Geçenlerde (3 Aralık) Türkiye’de idim. Bugün Türk dostlarımız bu güzergah üzerinden sevkiyatın artırılmasıyla ilgili konuyu gündeme getiriyor. Burada ek inşaat, pompalama tesisi inşaatı kastediliyor. Şimdi bu 16 milyar metreküp. Bugün daha fazla sevkiyat yapılması imkanlarını görüşüyoruz…” şeklinde konuştu. Putin’e göre Kiev yönetimi Rusya ve AB’nin ortaklaşa doğalgaz boru hatlarının modernize edilmesine izin vermesi gerekiyordu.

Karadeniz altından Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin inşaatına da başladıklarını hatırlatan Putin, “Bu da 63 milyar metreküp doğalgaz. Baltık Denizi altından Kuzey Akım’la da 55 milyar metreküp doğalgaz gönderiyoruz. Bizim Ukraynalı partnerlerimiz daha önce stratejik hata yaptı. Biz Avrupalılarla birlikte Ukrayna’nın doğalgaz transit sistemini kiralamak istedik, hiçbir Ukrayna yasasını ihlal etmeden, bu sistemi mülkiyetimize almadan ve bu sistemi Ukrayna devletine bırakmak şekliyle. Ama 2009 yılında patlak veren malum skandal Rusya’yı kendimize ait altyapı projeleri hızlandırmaya itti.” dedi.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]