Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erzurum Ukraynalı kayak meraklılarının peşinde

Erzurum Valiliği, Kuzeydoğu Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Ukrayna’nın Odessa Başkonsolosluğu tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde, ‘Erzurum’da turizm tanıtım’ organizasyonu düzenlendi.

Erzurum’u tanıtan slayt gösterisinin ardından Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Ukrayna’nın Odessa, Kiev ve Simferopol şehirlerinden 17 konuğun Erzurum’a kış ve kayak turizmi için geldiğini söyledi. Vali Öztürk, organizasyon süresince Ukraynalı misafirlerin, şehrin tarihi, kültürel zenginlikleri ve kış turizmini alt yapısını yerinde inceleyeceklerini ifade etti.

Ukrayna’dan son yıllarda Erzurum’a gelen turist sayısında azalma olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk,” Ukrayna bizim önemli bir turizm patnerimiz ve komşumuz. Son 2 yılda turizm bakımından Erzurum çok fazla Ukraynalı turistin gelmediğini görüyoruz.

Geçen yıl şehre gelen 549 Ukraynalı turist sayısını bu yıl ve önümüzdeki senelerde arttırmak istiyoruz. Erzurum kış spor tesisleriyle, kayak merkezleriyle, dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri. Kış ve kayak turizminde iddialıyız. Kış turizminde rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre, Avusturya gibi ülkeler. Ev sahipliğini yaptığımız 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile dünya Erzurum’un farkına vardı.

Dünyanın önemli 46 kayak merkezi içinde 18 içerisindeyiz. Bu alanda çok önemli bir yere sahibiz. Kısa vadede ilk 10 girmeyi arzuluyoruz. Türkiyede bu kadar kış turizmiyle ilgili tesisin olduğu tek yer şehir Erzurum.” dedi.

Sahip olunan tesislerin Türkiye ve Erzurum için büyük bir avantaj olduğunu da hatırlatan Vali Öztürk, hizmet ve mal fiyatlarının rakip ülkelerden ucuz olması halinde şehre gelecek turist sayısında patlama yaşanacağına dikkat çekerek,”Ukraynalı bir turist Avusturya mı yoksa Türkiye’ye mi gitmek istediğinin sorulması halinde o turistin fiyat avantajını görmesi halinde Türkiye’den yani Erzurum’darn yana tercihini kullanmasını isteyecek tedbirleri almalıyız.

Biz bu avantajlar için sadece ülkemiz vatandaşları ve Rusya, Ukrayna ile Avrupa ülkelerinin hatta bütün dünya ülkelerinin yararlanmasını istiyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden gelecek misafirleri ağırlayabilecek kapasiteye sahibiz. Herkesi unutamayacakları bir tatil geçirmeleri, kayağı ve kış sporunu doyasıya yaşayabilmeleri için ve bir fincan Türk kahvesi içmeleri için Erzurum’a davet ediyoruz.” diye konuştu.

ORHAN YILDIRIM | ERZURUM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]