Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç, Hindistan’da resmi temaslarda bulunuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de resmi temaslarına başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanan Viktor Yanukoviç, Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geldi.

Daha sonra yapılan görüşmede Yanukoviç ve Hindistan Başbakanı Singh ikili ilişkilerin daha yüksek seviyeye çıkartılması hususunda anlaştı.

Liderlerin görüşmesi akabinde’ kapsamlı ortaklık’ çerçevesinde ticari konularda karşılıklı adli yardımlaşma ve savunma alanında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Aynı zamanda nükleer güvenlik ve radyasyondan korunma, teknik işbirliği ve bilgi alışverişi üzerine Ukrayna Nükleer Düzenleme İdaresi ve Hindistan Nükleer Enerji Müfettişliği arasında anlaşma yapıldı.

Hindistan Başbakanı ile görüşmesi akabinde Yanukoviç yaptığı açıklamada; “İki ülke arasındaki işbirliğinin en umut verici alanları; enerji, metalürji, kimya sanayi, gemi inşası, mühendislik, otomotiv, altyapı, tarım, ilaç ve otel işletmesi olarak tanımlayabiliriz” dedi.

Hindistan’dan temaslarına 9 Aralık’ta başlayan Yanukoviç’in ülkesine 12 Aralık’ta dönmesi bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]