Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın BDT dönem başkanlığı başladı

Ukrayna, 1 Ocak tarihinden itibaren Bağımsız Devletlerin Topluluğu (BDT) dönem başkanlığına başladı.

Konuya ilişkin açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, BDT dönem başkanlığı sürecinde ülkesinin tüm üyelerin menfaatlerini karşılayacak, ekonomik işbirliği prensiplerinin hayata geçirmek için çalışacağını söyledi.

Viktor Yanukoviç, ülkeler arasında ticaret hacmini artırmak için gerekli koşulları oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti.

BDT üyesi ülkeler arasındaki karşılıklı ticaretin önündeki engelleri kaldıracaklarını dile getiren Yanukoviç, ihtilaflı konuların çözümü için de etkili bir mekanizma oluşturacaklarını belirtti.

Belarus’un başkenti Minsk’te 25 Ekim’de, gerçekleşen BDT üye ülkeleri toplantısında Ukrayna’nın BDT dönem başkanlığında yapacakları faaliyetleri paylaşan Yanukoviç, ülkesinin BDT başkanlığı süresinde BDT üye ülkelerin katılacağı; İnovasyon Forumu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri ilgilendiren uluslararası konferans ve uluslararası işbirliği konulu bir dizi toplantı planladığını bildirmişti.

2013’te AGİT dönem başkanlığını yürüten Ukrayna, BDT dönem başkanlığının da 2013’e denk gelmesi üzerine 2014’e kaydırılmasını istemişti. Ukrayna’nın dönem başkanlığını yapması gereken 2013’te ise BDT başkanlığını, Belarus üstlenmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]