Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sahte temsilci Ukrayna’yla milyar dolarlık anlaşma imzaladı

İspanyol doğalgaz şirketi Gas Natural Fenosa temsilcisi olduğunu ileri süren esrarengiz bir şahsın Ukrayna devleti ile 1,1 milyar dolarlık anlaşmaya imza attığı ortaya çıktı.

Karadeniz’de sıvılaştırılmış doğal gaz tesisi (LNG) kurulması konusunda Gas Natural Fenosa şirketiyle anlaştığını zanneden Ukrayna heyetinin imza törenine Başbakan Nikolay Azarov da katıldı.

İspanyol Gas Natural Fenosa’nın, “Bu şahsın şirketimizle hiçbir bağlantısı yok. Anlaşmanın da aynı şekilde bizimle hiçbir ilişkisi yoktur.” açıklamasının ardından skandal ortaya çıktı.

Fotoğraf karesinde anlaşmayı imzalarken görülen kişinin Jordi Sardà Bonvehí olduğu belirtildi. Ukrayna tarafının, anlaşmayı şahsın Gas Natural Fenosa yöneticisi Jordi García Tabernero olduğunu ileri sürmesi üzerine yeni bir açıklama yapan İspanyol şirketi, Tabernero’nun o sırada Barcelona’da bulunduğunu kaydetti.

İspanyol Gas Natural Fenosa şirketi ayrıca açıklamasında, “Bu şahıs bizi temsil etmiyor, o yüzden Gas Natural Fenosa, durum tamamen açıklığa kavuşturulana kadar kendisine karşı yasal işlem başlatma hakkını saklı tutar.” ifadelerini kullandı.

ATACAN CUMAYEV | MADRİD – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]