Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da bankalar 2013’te doların kuru 10 grivna seviyesinde bekliyor

Erste Group’tan yapılan Makroekonomik İncelemeye göre Ukrayna’da 2012 yılsonuna kadar doların kuru 8,2 grivnada duracak ancak 2013’te doların kuru 10 grivna seviyeye çıkacağını açıkladı.

Araştırmaya göre 2013’te beklenen grivnanın devalüasyonu ithalatı sınırlayacak ve reel GSYİH büyüme oranını artıracak.

Erste Group’un uzmanlara göre Ukrayna’da 2012 yılında neredeyse sıfıra vuran GSYİH 2013’te reel GSYİH büyümesi yüzde 3’e kadar artabileceğini da açıkladı.

Ukrayna’nın 2012’de reel GSYİH büyümesini görmeyecek bunun sebebi de dış talepteki azalmadan kaynaklanıyor. Mesela, Çin’de inşaat hacimlerin düşmesi ile  Ukrayna çelik sanayisi de şu anda geriliyor.

Öte yandan Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı ve 15 kamu ve sivil toplum kuruluşların uzmanların değerlendirmelerini göz önünde tutarak hazırlanan ekonomik tahminine göre Ukrayna’da 2012’de GSYİH büyümesi yüzde 1 ve 2013’te yüzde 2,9 seviyede  beklendiğini belirtti.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]