Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tarihi rekor: Dolar bankalar arası işlemde 10 grvina

İstikrarlı yapısı ile bilinen Ukrayna milli parası ‘Hrıvnya’ (grivna – UAH), ülkedeki siyasi kriz nedeniyle dolar (USD) karşısında rekor seviyede değer kaybı yaşadı.

Gün içinde dolar karşısında serbest piyasada 9,13-9,45 arasından işlem gören grivna günün ilerleyen saatlerinde bankalar arası işlemde hızla değer kaybederek, 9,85-9,98’i gördü.

Dolar karşısından neredeyse 10’u göre grivna, Avrupa Biriliği para birimi euro karşısında da değeri düştü. Piyasada grivna, euro karşısında, 12,5-13,2 seviyesinden işlem görürken bu rakam bankalar arası işlemde; 13,72’i test etti.

Öte yandan grivna, ülkede çok kullanılan para birimlerinden ruble ise karşısında da, 0,25 ile 0.27 arasında seyretti.

Ukrayna Merkez Bankası’nın 25 Şubat resmi döviz kurları ise: bir dolar 9,0377 grivna, bir euro 12,413281 grivna ve 1 ruble ise 0,25450 grivna şeklinde.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]