Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Muhalifler Ukrayna Başbakanlığı’nı kuşattı

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya almasına karşı çıkan AB yanlısı muhalifler, eylemlerine devam ediyor. Göstericiler Ukrayna Başbakanlık binasını kuşattı. Binayı abluka altına alan gurubu dağıtmak isteyen polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Ukrayna Başbakanlığı önünde 24 Kasım gündüz başlayan eylemler, gecenin ilerleyen saatlerinden sabaha kadar aralıksız sürdü. Polis ile göstericiler arasındaki yer yer tansiyon yükseldi. Polisin eylemcilere sis bombası ve göz yaşartıcı gaz ile müdahalesine göstericilerin göz yaşartıcı gazla karşılık vermesi üzerine arbede yaşandı.

Gece geç saatlerine kadar devam eden eylemde daha sonra tansiyon düştü. İlerleyen saatlerde eylemcilerin dertlerini yüzleri gaz maskeli polislere anlatmaya çalışması dikkat çekti.

Eylemciler başbakanlık binası önünde sabaha kadar polislerin karşısında şarkı söyleyerek nöbet tuttu. Sabah saatlerinde başbakanlık binası önünü kapatan ve sayıları bin 500’ü bulan gruba polis yeninden göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

YENİ NESİL AB YANLISI

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ukrayna Parlamentosu’ndaki muhalif partilerden Özgürlük Milletvekili Oleksandr Mirniy, “Ukrayna halkının tercihi Avrupa, ama iktidar kendi çevresindeki bir gurubu dinleyerek AB ile ilişkileri askıya aldı. Halk cumhurbaşkanı ve başbakanın kölesi değil. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 28-29 Kasım’da düzenlenecek, Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı Zirvesi’ne dek eylemlerimiz aralıksız sürecek. Ukrayna bağımsızlığını kazandığı dönemde Avrupa yanlısı bir nesil yetişti. Onlar sadece Avrupa’yı biliyor ve istiyor. Onlar tek alternatifi Avrupa ve başka yönde bir tercihleri de olmaz.” dedi.

Ukrayna hükümetinin, milli güvenliği gerekçesiyle 21 Kasım’da; Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu, AB ve üye devletleriyle yapmayı planladığı ortaklık anlaşması sürecinin askıya alması üzerine ülke çapında eylemler başlamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]