Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

[ZELENSKİY İSVİÇRE’DE] Ukrayna ve İsviçre, liderler düzeyinde Küresel Barış Zirvesi hazırlıklarına başladı

Zelenskiy Pazartesi günü İsviçre'ye bir çalışma ziyareti için geldi; burada Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na katılacak ve bir dizi ikili görüşme yapacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, çalışma ziyaretinde bulunmak için, İsviçre’nin başkenti Bern’e geldi.

Bern şehrinde İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İsviçre’deki devlet liderleri düzeyinde Küresel Barış Zirvesi‘nin yapılması konusunda anlaştı.

Zelenskıy, zirveyle savaşın son derece adil bir şekilde sona erdirilmesini ve uluslararası hukukun gücünün yeniden tesis edilmesini amaçladıklarını söyledi.

İsviçre‘nin barış sürecini desteklediğini vurgulayan Başkan Viola Amherd ise İsviçre‘nin, zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını, zirve hazırlıkları için talimat verildiğini ve bir kişinin de görevli olarak atandığını bildirdi.

Bern‘de Zelenskıy ziyareti esnasında olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Kamu binalarının çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Ziyaret esnasında bir F-16 jet uçağı, İsviçre semalarında uçuş gerçekleştirdi. Sokaklarda TOMA araçları ve çok sayıda polis görüldü.

Zelenskıy, İsviçre Konfederasyonu ziyareti kapsamında İsviçre Federal Meclisi Ulusal Konseyi Başkanı Eric Nussbaumer ve Kantonlar Konseyi Başkanı Eva Herzog‘un yanı sıra İsviçre’nin başkanlık konseyinin üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Ayrıca, İsviçre Federal Meclisindeki partiler ve hiziplerin liderleriyle de bir araya gelen Zelenskıy, İsviçre‘nin, Ukrayna‘nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği güçlü destek ve Rusya’nın geniş çaplı saldırganlığı karşısında ülkesine yaptığı insani yardım nedeniyle teşekkür etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Bern Yunus Erdoğdu

 – [email protected]

FaceBook: facebook.com/erdogduy

Telegram: t.me/ukraynahaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]