Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dolar Ukraynalıları 2008 krizindeki kadar endişelendirdi

Ukrayna’da gerçekleşen seçimler akabinde halk ve iş dünyası doların ne olacağını merak ediyor. İş dünyasının dolar kaygısı arama motorları Google ve Yandex’e de yansıdı.

Aşmanov ve Ukrayna Ortakları adlı araştırma şirketi Ukraynalıların Google ve Yandeks’teki dolara ilişkin aramalarını inceledi. Yapılan araştırma halkın dolara olan yoğun ilgisini ortaya çıkardı.

Araştırma şirketi dolara olan ilginin dünya ile birlikte Ukrayna’yı da derinden etkileyen mali krizin yaşandığı 2008 yılının Aralık ayı dönemine eşit olduğu bildirildi.

İş dünyası ve vatandaşın dolara karşı ilgisinin nedenleri arasında; ülkede seçim sonrasında belirsizliğin devam etmesi, bekleyen mali reformlar, piyasalardaki belirsizlik ve krizin devam etmesi bulunuyor.

Bu ilginin seviyesinin krizdeki durumla aynı olduğu açıklandı.

Şirketten yapılan açıklamada; “2012’in Kasım ayındaki doların durumu, Ukraynalıları tıpkı ekonomik krizi yaşandığı Aralık 2008’deki gibi endişeye sevk etti.” denildi.

Ukrayna’daki internet kullanıcıları 2009 yılından bu tarafa dolara milli paraya oranla 3 kat daha fazla ilgi gösteriyordu. Ülkede dolara olan ilginin en düşük olduğu dönem ise yüzde 19 oranında Ocak 2008 olarak kayıtlara geçti.

1-19 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılan araştırmada internette Ukraynalıların en çok; “doların kuru”, “doların ne kadar oldu?”, “dolar euro paritesi”, “dolar bugün” ve “dolar satın al” kelimelerini aradığı ortaya çıktı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]