Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Odesa’daki Türk Öğrenciler sandığa gitti: Hüseyin’in yerine Hasan geldi

Odesa’da merkezli Odesa Türk Öğrenci Derneği (ODTOD) geçtiğimiz günlerde yaptıkları seçimle yeni başkanı seçti.

Odesa Türk İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Yurtseven’in de bulunduğu seçimde ilk oyu eski ODTOD başkanı Hüseyin Doğan kullandı.

21 Yönetim Kurulu Üyesinin Katılımıyla gerçekleşen seçimde galip gelen isim 8 e karşılık 13 oy ile Hasan Dikenli oldu.

Seçim sonrası bir açıklama yapan ve görevi yeni başkana devreden Hüseyin Doğan; “Yeni Başkanımızın; öğrenci arkadaşlarımız, işadamları ve konsoloslukla olan ilişkilerinde her zaman Atatürk İlke ve İnkılaplarını yaşatacağından, Ukrayna makamlarına, Ukraynalı öğrencilere ve Ukraynalı iş adamlarına Yüce Türk Milletinin saygıdeğer ve onurlu duruşunu her zaman göstereceğinden eminim.” dedi.

İşadamı Mehmet Yurtseven yaptığı açıklamada : “Odesa Türk İşadamları derneği olarak gençlerin her zaman yanlarındayız, Odesa da birlik ve beraberliği sağlamada önemli rol oynayan gençlerimizin daha nice etkinliklerde boy göstereceğinden hiç şüphem yok. Hüseyin Doğan başkanlığındaki dernek büyük yol kat etti, yeni Başkan Hasan Dikenli’nin de başarılı olacağından eminim. Biz 94 yılında Odesa’ya geldiğimizde Türkçe konuşacak insan arardım ve danışacak yol gösterecek birilerini arardım lakin şu anda her hangi bir sıkıntımızı yok. Bu tür zorlukları dernekler sayesinde en aza indiriyoruz ve birlik ve beraberliğimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Gençlere yeni dönemlerinde başarılarının devamını dilerim. ” diye konuştu.

Eski Başkan Hüseyi’ni hayırla yâd eden üyeler yeni başkan Hasan’a görevinde başarılar diledi.


ODTOD | BERKEM ERENEL – ODESA Kaynak: http://odtod.net/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]