Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Büyükelçiliği: Ukrayna ile Türkiye’nin ilişkileri güçlenecek

Ukrayna’da geçtiğimiz hafta sonu 28 Ekim’de gerçekleşen genel seçimlerin ardından oy sayma işlemlerinde sona gelindi. Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendiren, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Avrupa ile entegrasyon konusunda stratejik tutumun devam edeceği belirtildi.

Seçim sonrası dönemde Ukrayna’nın Türkiye ve diğer ülkeler ile olan işbirliğini güçlendireceğini ifade eden Büyükelçilik, Ukrayna’nın uluslararası barış ve istikrara katkıda bulunacağını, iç ve dış politikasının değişmeyeceği belirtildi.

Ukrayna’da seçimlerin demokratik standartlarına uygun şekilde gerçekleşmesi için uygun koşulların oluşturulduğunu bildiren, Ukrayna Büyükelçiliği, Ukrayna’daki genel seçimlerin AGİT ve Avrupa Konseyi çerçevesinde demokratik ve Ukrayna yasalarına göre uyum içinde düzenlendiği ifade etti.

Seçim öncesi bütün partilerin propagandası için elverişli koşullar sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, bütün siyasi partilerin siyasi kampanya, medya erişimi ve diğer fırsatlara eşit şekilde sahip olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra AGİT gibi bazı kuruluşların seçimlerin organize edilmesi ve yürütülmesi ile ilgili bazı eksikleri yayımladığına dikkat çeken Ankara Büyükelçiliği bu eksiklikler Ukrayna vatandaşların siyasi tercihlerini etkileyecek boyutta olmadığı ve seçim sonuçlarının objektif olduğu ifade edildi.

İktidardaki Bölgeler Partisi’nin sandıktan yüzde 30 oy alarak lider çıkması ve hükümeti kuracak olması, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından başlatılan demokratik ve ekonomik reformlarının devam edeceği şeklinde değerlendirildi.  

Ukrayna seçim yasasında Venedik Komisyonu tavsiyelerini dikkate alarak değişiklikler yapılmıştı.

Ukrayna Parlamentosu’nda muhalif siyasi güçlerin de desteğiyle yeni seçim yasası kabul edilmişti.

Ukrayna’daki seçimlerin 3 bin 797 uluslararası gözlemci izledi. Uluslararası gözlemcilerin büyük çoğunluğu yaptıkları açıklamada, Ukrayna özgür ve demokratik seçimlere ilişkin yükümlüklerini yerine getirdiğini ve demokratik değerlere bağlılığını teyit ettiğini söyledi.

Ukrayna’da seçimlerdeki ihlalleri kayıt altına almak ve ihlalleri önlemek için ve şeffaflık düzeyini arttırmak amaçlı neredeyse bütün sandıkların başında video kameralarla donatıldı yayınlar internetten canlı izlenebildi.

YEVGENİYA VYAÇESLAV | KİEV – www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]