Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte sabah iyi bir ruh hâli içinde uyanmanın sırları!

Kendi biyolojik saatinizi ayarlayıp dengeli bir şekilde beslenmeyle sabahın köründe uyandığınızda stres geçirmemenin yollarını öğrenmek istiyorsanız, aşağıda verdiğimiz ipuçlarından faydalanın!

Doktorlara göre, her şeyden önce hepimiz kendi biyolojik saatimizi ayarlamalıyız.

İlk ve sonbahar sabahları uyanıp kendimizi sık sık uykumuzu almamış gibi hissettiğimiz için yataktan bir türlü kalkamıyoruz.

İlkbaharda zaman bir saat geriye alındığında ise daha çok uyumayı istemeye başlıyoruz.

Doktorlara nazaran, doğru bir şekilde uyanmak için yeterince uyumak gerekiyor.

Uykunuzu mümkün olduğu kadar almak istiyorsanız, televizyon veya bilgisayar başında oturmaktansa gece saat 12’ye kadar yatmanız lâzım.

Gece saat 12’ye kadar süren uykunuz esnasında sinir sisteminiz güzel bir şekilde dinlenmiş oluyor. Gece yarısına kadar süren bir saatlik uyku, gece yarısından sonraki 2 saatlik uykuyla aynı derecede değerlidir.

Gece saat 12’den çalışmaya alışanlar ise kronik yorgunluk sendromuna yakalanma riskiyle karşı karşıyadır.

Hepimizin uyanıklık ve uyku dönemlerimizi belirleyen biyolojik bir saati var. Hafta içi okula yetişmek için saat 7 gibi uyanarak hafta sonları öğleye kadar uyuyorsanız, biyolojik saatinizin çalışmasını bozduğunuzdan dolayı kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.

Bunun böyle olması, kısmen uyanıklığımızı sağlayan kortizol hormonunun oluşmasıyla ilgilidir; saat 7 gibi uyananların organizmasındaki kortizol, gece saat 3 – 4 arasında en yoğun bir şekilde üretilerek saat 11’ye kadar üretiminin doruk noktasına erişmiş oluyor. Bu saatten sonra yatakta kalmaya devam eden okul ve üniversite öğrencileri; organizmalarında yer alan kortizol üretimi sürecini engellemiş oluyor. Bu sebepten dolayı hafta sonları kendilerini yarım uykuda bulunurcasına hissediyorlar.

Bu yüzden öğleye kadar uyumak yerine erken yatmayı tercih edin. Öyle yaparsanız biyolojik saatiniz düzgün bir şekilde çalışacak. Bunu sağlamak için her gün aynı saatte uyanmaya çalışın.

Psikologlara göre, sabah uyanıp kendilerini dinç hissetmek isteyen okul ve üniversite öğrencilerinin uğraştığı şeyleri sevmesi şarttır.

İşinizin size zevk vermesini diliyorsanız, onu ne için yaptığınızı anlamanız gerek.

Bazı işlerimizi haz duymak, diğerlerini ise belirli hedeflere ulaşmak için yapıyoruz.

Görevlerimizin bir kısmını parlak bir kariyer yapmak için yerine getiriyoruz, diğer kısmını ise güzel bir şey ya da keşif yapmak için yapıyoruz.

Okul veya üniversite öğrencilerine gelince çoğunun iyi bir not almak amacıyla ödevleri üzerinde çalışması söz konusu.

Yani söylemek istediğimiz bu: bir şeye motive olursanız her sabah çok kolay uyanırsınız.

Bunun dışında doğru bir şekilde kahvaltı yapmayı unutmayın.

Kahvaltılık olarak tükettiğiniz ürünler karbonhidratlarla zenginken içerdiği albüminlerin payı düşükse, çok ama çok hızlı yorulacaksınız.

Bunun sebebi; karbonhidratların beynin ürettiği serotonin oranını arttırmasıdır.

Serotonin, sakinleştirici bir tesir yapan kimyasal maddedir. Serotonin üretimini kısıtlayan albümin, karbonhidratların getirdiği uyuşukluğa engel oluyor. Besininizin karbonhidrat – albümin uygunluğu açısından dengeli olmasına dikkat edin.

En uygun kahvaltı; moralin iyi olmasıyla dinçliği sağlayan serotoninin bulunduğu muz veya yağı alınmış sütten yapılan çökelek, ekşimik denilen peynirden ibaret olmalı.

Tavsiyelerimizden faydalanırsanız, bütün gün boyunca neşeli ve zinde olacaksınız!

www.ukraynahaber.com.ua

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları www.ukraynahaber.com.ua’a aittir. Hiçbir surette haber ve fotoğrafın tamamı veya bir kısmı izin almadan ve aktif link vermeden kullanılamaz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]