Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Film Festivali’nin favorisi “Mommo Kız Kardeşim” VİDEO

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ikincisi düzenlenen Kiev Film Festivali’nde Türk filmi ’Mommo Kız Kardeşim’ favori filmleri arasında.

Bu akşam yapılacak ödül töreni öncesinde Cihan’a konuşan filmin yönetmeni Atalay Taşdiken; “Kiev’deki yarışmadaki tek Türk filmi Mommo. Altı Türk filmi gösterildi ama yarışan tek Türk filmi. Ben umuyorum buradan da ödül alır. Ödül almasa da Türk filmi Mommo Türk sineması adına üzerine düşeni fazlası ile yapmıştır. 70’in üzerinde ülkede gösterime sunulmuştur. Ama elbette ki Kiev’den de ödül alırsak hem ülkemiz adına, hem de bir yönetmen olarak kendi adıma mutlu olurum” dedi.

Festivalde Türk jürilerden Aydın Sayman ise; “Festival için iddialı filmlerden birisi konusunda gelen avantajı var. Çocukların hikayesini anlatması belki duygusal anlamada insanları etkileyecektir. Tabi ki sadece buna bağlamamak lazım, dünya genelinde pek çok jüri üyesi bu filimden etkilendi ve ödül kazandı. Kiev’de ben Mommo’nun hak ettiği yeri bulacağına inanıyorum ” şeklinde konuştu.

Bu akşam Palas Ukrayna’da yapılacak ödül töreninde Kiev Film Festivali’nde ödül alan filimler belli olacak. y.erdogduQcihan.com.tr

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]