Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Evine yüksek teklif olduğu yalanını söyleyen ev sahibine hapis cezası

Norveçli bir ev sahibi müşterisine yanıltıcı bilgi verdiği için 90 gün hapis cezasına ve 270 bin Norveç kronu (yaklaşık 81 bin TL) tazminat ödemeye mahkum edildi.

İsveç medyasında yer alan bu haber İsveçlilerce de şaşkınlıkla karşılanırken, ev satacakların bundan sonra daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

İsveçli gazetelerin belirttiğine göre, olay şöyle gelişti. Evini emlakcısız satmak isteyen (ismi açıklanmayan) Norveçli kadına ilk teklif 2,85 milyon Norveç Kronu olurken, eve talip olan bir başka çift ise 2,90 milyon Norveç Kronu teklif etti.

Satıcı kadın, bu çiftle görüşerek eve 3,05 milyonluk bir teklifin daha olduğunu iletti. Bunun üzerine de çift, teklifini 3,1 milyon Norveç Kronu’na çıkardı ve bu fiyata evi aldı.

Evin yeni sahibi çift, durumdan şüphelenerek, gelen iki teklifin sahte olduğu düşüncesiyle eski sahibeye karşı dava açtı.

Norveç’te ilk defa böyle bir durum yaşandığı ve mahkemelere yansıdığı ifade edilirken, yargılama sonucunda eski ev sahibine 90 gün hapis cezası ve yeni sahiplere 270 bin Norveç Kronu tazminat ödenmesine hükmedildi.

RAMAZAN KERPETEN | STOCKHOLM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]