Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de “Azerbaycan Dili Öğreniyorum” kitabının tanıtımı yapıldı

Yurt dışında yaşayan milyonlarca Azeri’nin ve Azericeye ilgi duyan öğrenciler için yazılan, ‘Azerbaycan Dilini Öğreniyorum’ ders kitabının tanıtımı Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı.
Program öncesi katılımcılar, merhum Azerbaycan lideri Haydar Aliyev’in Kiev’deki anıtını ziyaret etti.
Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği mensupları, öğrenciler ve ülkede faaliyet gösteren Azerbaycanlı işadamlarından oluşan kalabalık, Aliyev heykeline çelenk ve karanfiller bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra Ukrayna- Azerbaycanlılar Kongresi (UAK) ve Uluslararası Demokrasi Nabzı Organizasyonu katkılarıyla Şamil Sadık tarafından yazılan ‘Azerbaycan Dilini Öğreniyorum’ kitabın sunumu Kazatskiy Otel’de yapıldı.

“AZERİCENİN ÖĞRENİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR KİTAP”
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli; “Geniş Ukrayna coğrafyasında yüz binlerce Azerbaycan’lının yaşaması beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Azerbaycanlıların bulundukları şartlarda; öz dillerini, medeniyetlerini, örf, adet ve ananelerini yaşatmaları gerekiyor. Maalesef annesi ve babası Azeri, ama çocuğu Azerice bilmeyen çok sayıda aile var. Azerice bilmeyen ya da evlatları kötü Azerice konuşan vatandaşlarımız incinmesin, ama dil bağlantısı olmazsa neslimizi göz göre göre kaybederiz” dedi.

Ukrayna Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferhat Turanlı, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı özel açıklamada; “Ukrayna’daki Azerbaycanlı Türklerinin çocuklarının ana dillerinin öğrenmesinde bu kitabın çok büyük önemi olacak. Kitabın yazarı da toplantıya katıldı. Kendilerine teşekkür ederiz. Bundan sonra da bu tür kitapların yazılmasına ihtiyaç duyulacaktır” diye konuştu.

‘Azerbaycan Dilini Öğreniyorum’ kitabının Azerbaycan, Ukrayna ve Rusya’daki okullarda ders kitabı olarak okutulması planlanıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]