Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe Olimpiyatları’nda dostluk ve diyalog ödülleri kime gidiyor?

Ukrayna’da 9. Türkçe Olimpiyatları yani “Sevgi Olimpiyatları”nın mevsimine girdik.

Her yıl farklı bir çoşku ve merak içersinde beklediğimiz olimpiyatlar artık geldi.

Bu Perşembe günü 9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali başlıyor.

Bahara giriş müjdesinin ilk nağmesi ve zorlu bir kış geçirmiş gönüllerin ilk cemresi “Türkçe Olimpiyatları” 228 finaliste gönlünü açıyor.

Bu yıl olimpiyatların hoş taraflarından birisini de “Özel Ödüller” oluşturuyor.

Her yıl geleneksel bir hal alan “Diyalog ve Dostluk” ödülleri geçen yıl Ukrayna’nın ünlü şairi Ivan Draç, Şarkiyatçı ve eski Fransa büyükelçisi Yuri Koçubey ve Türkolog Egor Halimenenko’ya verilmişti.

2011 Olimpiyat Dostluk Ödülleri, Ukrayna Eğitim, Bilim, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı Boris Jibrovsky, Tekirova’nın kardeş ilçesi olan Podol Belediyesi başkan yardımcısı Valentina Mişenko ve Kiev il Eğitim müdürü Vera Gorunova’ya iki ülke arasındaki ilişkiler noktasında gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı veriliyor.

2011 Diyalog Ödülleri ise Türkiye’de Ankara Gazi üniversitesi ile İstanbul Fatih üniversitesiyle işbirliği protokolü imzalayan Milli Taras Şevçenko üniversitesi rektörü Leonid Huberskiy, Ukrayna’nın Ankara ilk büyükelçisi Egor Turyanskiy ve Şubat ayında bünyesinde açılan Türk Kültür Merkezi ile adından söz ettiren Boris Grinçenko üniversitesi rektörü Viktor Ognevyuk’e veriliyor.

Adaylar plaketlerini bu Cumartesi günü saat 15.30 da Obolon’daki Grinçenko üniversitesinde yapılacak Olimpiyat final töreninde alacak. (Timoşenko sokağı 13 B, Metro Obolon)

 

Ukrayna Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]