Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Erdoğan ile Yanukoviç’in birlikte açıkladığı stratejik konsey kararları

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkiye – Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, alınan kararları birlikte açıkladı.

Konseyin sonuç bildirgesi, Erdoğan ve Yanukoviç tarafından imzalandıktan sonra Yanukoviç tarafından okundu. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in İkinci Toplantısı’nda taraflar, Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında gerek ikili düzeyde gerek uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çerçevesinde sürdürülen siyasi diyalog ve yapıcı işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

22 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in ilk toplantısı sonucunda alınan kararların ve imzalanan belgelerin uygulama sürecinde kaydedilen aşamaya dikkat çeken iki ülke lideri, bunu daha ileriye taşıma yönünde kararlılıklarını ortaya koydu. Bu kapsamda, iki ülke halkları ve iş çevreleri arasındaki temasların artmasını, turizm sektörlerinin güçlenmesini sağlayacak olan karşılıklı vize muafiyetinin 1 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASINA HIZ VERİLECEK

Ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi, istihdam imkânlarının artırılması ve yaşam seviyesinin yükseltilmesi bakımından ikili ticaretin dengeli bir şekilde arttırılmasının önemini vurgulayan taraflar, Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında Serbest Ticaret Anlaşması akdedilmesine yönelik olarak devam eden müzakere sürecinin sonuçlandırılması için gereken çabaları sarf etmek konusunda mutabakata vardı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında ekolojik kömür teknolojileri, doğalgaz depolama, boru hattı projeleri, hidrokarbon kaynakları arama konuları dahil olmak üzere enerji alanındaki diyaloğun devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Liderler, her iki ülkede düzenlenen sergi, fuar, konferans ve diğer etkinliklere karşılıklı katılımın sağlanması dâhil olmak üzere Türkiye ile Ukrayna’nın iş çevreleri arasında bağlantıların geliştirilmesini sağlayacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Türkiye ile Ukrayna, terörle mücadele ve kanun uygulama alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi hususunda anlaşmaya vardı. Ülkelerin ilgili kurum ve bakanlıkları; savunma sanayi ile bilim, teknoloji ve uzay alanlarında işbirliğinin yanı sıra ortak projeler geliştirilmesi için çaba gösterecek.

KARŞILIKLI KÜLTÜREL FAALİYETLER ARTACAK

Ülkeler arasında karşılıklı olarak kültür merkezlerinin açılması, kültür günlerinin gerçekleştirilmesi, sanat topluluklarının ortak faaliyetlerinin artırılması, iki ülkenin bilim kuruluşlarının, Ar-Ge merkezlerinin ve üniversitelerinin arasında doğrudan temasların kurulması dâhil olmak üzere, kültür, sanat, gençlik, bilim ve eğitim alanlarındaki ilişkilerin gelişimini teşvik etmeyi kararlaştırdı. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Üçüncü Toplantısı 2013 yılında Ankara’da yapılacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]