Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gazprom, Ukrayna’ya doğal gazı 430 dolardan verecek

Rusya’nın enerji devi Gazprom’un, Ukrayna’ya verdiği doğalgazın fiyatını yılın son çeyreğinde zam yapması bekleniyor.

Ukrayna basının hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberlere göre ülkenin Rusya’dan bin metre küpünü 426 dolardan aldığı doğal gazın bin metre küpüne 4 dolar daha zam gelecek.

Öte yandan Naftogaz (Ukrayna) Başkanı Yevgeniy Bakulin’in yaptığı açıklamada, ülkesinin Rusya’dan aldığı doğal gaza zam yapılmayacağını aksine 426 dolardan bin metreküpünün 417 dolara düşeceğini iddia etti.

Her ne kadar dünyada petrol fiyatlarının düşmesine bağlı olarak doğalgaz fiyatlarının da düşmesi beklentisi olsa da Ukrayna yetkileri önümüzdeki kış aylarında Rus doğalgazının bin metreküpüne 430 dolar verileceği görüşünde.

Gazprom, Ukrayna’ya 2012 yılının ilk çeyreğinde doğal gazın bin metreküpünü; 417 dolardan, ikinci çeyreğinde 425 dolardan ve üçüncü çeyreğinde ise 426 dolardan istikrarlı bir şekilde zam yaparak vermişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]