Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna karayollarının kalitesi 133. sırada

Amerikan Enstitüsü Gallup’ta dünyanın karayolları kalitesini araştırdı. Yapılan araştırma sonucunda Ukrayna’nın karayolları 133. sırada yer aldı.

Reytingin neticesini, 148 ülkenin şoförlerine yöneltilen ’ülkenin yollarından memnun musunuz’, sorusuna verilen cevaplar belirledi.

Ukrayna’da ankete katılan bin şoförden sadece yüzde 27’sinin yollardan memnun olduğunu belirtti. Böylece Ukrayna, ‘dünya yolları’ reytingde sadece; Moldova, Moğolistan ve bazı Afrika ülkelerinin öne geçebildi.

Ukrayna’nın yakın komşusu, Rusya reytingde 128. ve Belarus ise 67. sırada yer aldı.

Reytingin lideri ise şoförlerin yüzde 90’nın memnuniyetini dile getirdiği; Birleşik Arap Emirlikleri oldu. Sıralamanın en sonunda ise yüzde 10 şoför memnuniyeti ile Komor Adaları bulunuyor.

2011 yılında 148 ülkede yapılan reytingde her ülkeden 1000 şoför telefon ile araştırmaya katıldı.

Ukrayna Devlet Yol Hizmetleri İdaresi’nden yapılan açıklamada ise yolların tamiratına ayrılan ödenekler hâlihazırdaki seviyede devem etmesi halinde karayollarının 85 yılda iyileşeceğini belirtti.

176 bin kilometre uzunluğunda karayoluna sahip ülkede geçen sene yaklaşık 2 bin kilometrenin tamir ve bakımı yapılmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]