Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTeknoloji

Samsung, ‘dev’ telefonunun yeni modelini tanıttı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Berlin’deki IFA fuarında gerçekleştirilen Samsung Mobile Unpacked etkinliğinde Galaxy serisinin en büyük telefonu olan Note yeni modelini tanıttı.

Kişiselleştirilmiş ve etkileyici içerikler oluşturma konusunda etkileyici olması beklenen Galaxy Note 2’nin en kullanışlı telefonlar arasına sokuyor. Galaxy Note 2’nin tanıtım toplantısında konuşan

Samsung Electronics BT ve Mobil İletişim Bölümü Başkanı JK Shin, “Bu yıl, yine IFA’da kullanıcılara, verimliliklerini ortaya çıkarmaya teşvik edecek Galaxy Note 2’yi sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Cihazın kusursuz görüntüleme deneyimi ile benzersiz ve ayrıştırıcı özellikleri sayesinde kullanıcılar aradıkları bilgileri daha hızlı keşfedebilecek, aradıkları fikirleri daha çabuk bulabilecek, düşüncelerini özgürce ifade edebilecek ve çalışmalarını daha verimli şekilde organize edebilecek. Kendini en iyi şekilde ifade etmek isteyen herkes için ideal bir cihaz olacak Galaxy Note 2, hayatı olağanüstü bir şekilde yaşama olanağı sunacak” dedi.

Galaxy Note 2, 5.5 inç (140.9 mm) HD Super AMOLED ekran, kristal berraklığında nefes kesici bir görüntüleme deneyimi sağlıyor. 16:9 ekran oranı; daha zengin, sürükleyici ve sinemayı andıran bir video izleme deneyimi sunuyor ve hareket halindeyken bile HD videoları kusursuz bir şekilde izlemeyi mümkün kılıyor. Cihazın daha geniş bir ekrana sahip olması, kullanıcının içeriği net ve canlı olarak izlemesini sağlıyor ve okunabilirliği daha da artırıyor. Büyüleyici içerik deneyimlerine ek olarak, Galaxy Note 2’nin daha geniş ekranı ve daha ince tasarımı sayesinde kullanıcılar, hareket halindeyken daha fazla işi daha verimli şekilde tamamlama ve özgürce içerik yaratma olanağı bulacaklar. Air View uygulaması S Pen ile; e-posta, S Planner, fotoğraf galerisi veya video üzerinde gezinerek içeriği açmaksızın ön izleme yapma olanağı sunuyor. Bu özellik sayesinde, ekran geçişlerine gerek olmaksızın kullanıcılar, tek bir bakışta çok daha fazla bilgiyi kolayca aratabiliyor ve bilgiye ulaşabiliyor.

Popup Note özelliği, S Note uygulamasının kullanıcıların ekranlarının herhangi bir yerinde anlık olarak bir pop-up penceresi şeklinde açılmasını sağlıyor. Kullanıcı bir çağrı sırasında S Pen’i çıkardığında; S Note uygulaması otomatik olarak ekranda beliriyor ve kullanıcıların hızlıca bir şekilde kişisel mesaj yazmalarını mümkün kılıyor.

Ayrıca cihazın Quick Command adı verilen yeni ‘El hareketleri’ özelliği sayesinde kullanıcılar sık kullanılan uygulamaları S Pen ile hızla aktive edebiliyor. ‘El hareketleri’ özelliği, kullanıcı S Pen düğmesine basarak ekranda yukarı doğru gittiğinde ortaya çıkıyor. Kullanıcılar, El Hareketleri özelliğine önceden kaydedilmiş işaretleri çizerek, hızla e-posta gönderebiliyor, telefon araması yapabiliyor ve ayrıca, hızlı ve kolay erişim için kendine özgü işaretleri çizip atayabiliyor.

Dahası kullanıcılar, Ekran Kaydı (Screen Recorder) özelliği sayesinde kolay ve hızlıca deneyimlerini paylaşabilecek. Çünkü bu özellik kullanıcıların, ekranlarında izledikleri görüntünün tamamını -örneğin bir uygulamanın nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tanıtım videosunu- kaydedebilmelerini ve sonrasında paylaşabilmelerini sağlıyor.

S Pen, yeni düşünce ve fikirleri anında kaydetme ve el yazısıyla herhangi bir dijital içeriği ekranda doğrudan bir araya getirme olanağı sağlayan gelişmiş özellikler sunuyor. Yalnızca özel bir S Pen tuşuna basılması, kullanıcıların S Pen’in seçilen içeriği kesme veya düzenleme isteğini sihirli bir şekilde anlaması için yeterli oluyor. Kolay Klip (Easy Clip) özelliği; ekrandaki içeriği istenen her şekilde ve anında kırparak kaydetmeye hazır hale getirmeyi, paylaşmayı veya yapıştırmayı mümkün kılıyor. Fotoğrafları kestikten sonra kullanıcılar, boyayarak, gölgelendirerek veya kendi el yazılarıyla notlar alarak kesilmiş içeriği kolayca düzenleyebiliyorlar.

‘Idea Visualizer’ özelliği ile kullanıcılar, S Note’a kendi el yazılarıyla oluşturdukları anahtar kelimelerden illüstrasyonlar atayabiliyor ve bu sayede çizimler, el yazısı ile birebir uyum sağlıyor. Böylece kullanıcılar kendilerini çok daha yenilikçi ve yaratıcı bir şekilde ifade edebiliyor, hatta kendi kişiselleştirilmiş illüstrasyon kütüphanelerini bile oluşturabiliyor.

İçerik oluşturmanın, paylaşmanın ve çoklu görev yönetim becerilerinin yanı sıra, Galaxy Note 2, en son donanım teknolojileriyle birlikte geliyor. Yüksek kapasiteli 1.6GHz dört çekirdekli işlemci ve HSPA Plus veya 4G LTE bağlantısı (ülkelere göre değişiklik gösterebilir) ile kolay bir çoklu görev yönetimi, son hızda ekran geçişleri, güçlü bir tarayıcı performansı sunuluyor ve uygulamaların yüklenme süresi en aza indiriliyor. Galaxy Note 2, Android 4.1, JellyBean işletim sistemine sahip ve bu sayede, cihaza çarpıcı grafik özellikleri kazandırılıyor. Ayrıca güncellenen Google Now hizmeti ortama duyarlı arama da dâhil olmak üzere yeni özellikler içeriyor. Galaxy Note 2, 16 GB, 32 GB ve 64 GB hafıza seçeneklerine ve genişletilebilir bir micro SD bellek yuvasına sahip. 3.100 mAh batarya kapasitesi sayesinde kullanıcılar, şarj sıkıntısı yaşamaksızın multimedya içeriğinin tadını çıkarabilecek, hareket halinde bile her zaman üretken olabilecek ve ne zaman, nerede olursa olsun yeni fikirler oluşturabilecek.

Galaxy Note 2’de, arka yüzde 8, ön yüzde ise 1.9 megapiksel kamera ve HD video kayıt özelliği standart olarak sunuluyor. Kamera, bu yılın ortasında Galaxy S 2 ile sunulan Arkadaş Fotoğraf Paylaşımı, Çoklu Çekim ve En İyi Fotoğraf gibi keyifli ve kullanışlı özelliklere sahip. Ayrıca, Galaxy Note 2’de En İyi Yüzler isimli benzersiz bir kamera fonksiyonu bulunuyor. Kullanıcılar aynı zamanda S Pen’i kullanarak, kendi el yazılarıyla notlar ekleyebiliyor ve resimlerini kişiselleştirebiliyor. El yazısı Fotoğraf Notları jpg formatında paylaşılabiliyor.

Mermer beyazı ve Titanyum grisi renk seçenekleriyle sunulan Samsung Galaxy Note 2’nin lansmanının Ekim ayında Avrupa, Asya ve Ortadoğu’nun önde gelen pazarlarından başlayarak yapılması bekleniyor.

Galaxy Note kategorisinin ilk tanıtımından bu yana Samsung, Galaxy Note ürün deneyimlerini geliştirmeye ve genişletmeye devam etti. Samsung; Mayıs 2012’de, gelişmiş kullanıcı deneyimleri sunan “Premium Suite” yazılım güncellemesini duyurdu: Samsung, Ice Cream Sandwich OS güncellemesiyle, kullanıcıların profesyonel ve özel hayatlarında, fikirlerini düzenlemeleri ve ifade etmeleri için yeni bir yöntem sunan Shape Match ve Formula Match gibi yeni özellikler sunuyordu. Aynı zamanda ağustos ayının ortasında Samsung, Galaxy Note 10.1 ile bu kategoriyi daha da genişletti. Bu yeni ürün, 10.1 inç genişliğinde bir ekran, çoklu ekran kullanım olanağı ve üstün bir çoklu görev yönetimi sunuyor. Ayrıca cihazla birlikte sunulan geliştirilmiş S Pen, kullanıcının üretkenliğini, yaratıcılığını ve öğrenme becerilerini artıran gelişmiş özellikler sunuyor. Samsung Galaxy Note 2, kullanıcıya aradığı bilgileri daha hızlı keşfetme, yeni fikirler oluşturma ve bunları organize ve verimli bir şekilde ifade etme olanağı sunarak, yaratıcılığını açığa çıkarmasına yardımcı olacak.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]